Новость из категории: Культура

Літературне кафе "Душевна розмова"

В День Святого Валентина в читальній залі Глухівської районної бібліотеки відбулося чергове засідання літературного кафе «Душевна розмова». Темою, звичайно ж, було кохання. Чи ви, можливо, думаєте, що як вам 60 чи й більше років – то про любов уже можна й не говорити? То ви тоді глибоко помиляєтесь. Відчуття кохання ніколи не забуваються.

Тому й ділилися учасники клубу (волонтери Глухівського відділення ВБО «Турбота про літніх в Україні») за чашкою чаю своїми спогадами і про романтичні побачення, і про перший поцілунок, і про весілля. Згадували своє життя, розглядаючи старі світлини, і показували фото, які підтверджують продовження їхньої любові в дітях та онуках. А ще про любов в цей день говорили віршами, музикою і піснями. Поетичними рядками змалювали кохання Валентин Коваленко, Іван Дерпа, поетеса з с. Пустогород Лідія Процик. А Ганна П’явка не тільки розповіла про єдине кохання свого життя, свого чоловіка Івана, з яким прожила в злагоді 55 років, а й повідала присутнім цікаві факти біології любові (бо ж вона біолог за професією). Гарного, романтичного настрою додали пісні у виконанні учасників Народного аматорського ансамблю Глухівського РБК в складі Володимира Соломенного, Поліни Тивецької, Валентини Ковган, Ольги Мироненко, керівник - Олексій Хіман.

Йому ж волонтер, глухівський композитор Марія Воропай подарувала збірку своїх пісень «Мелодії серця і душі» на слова місцевих поетів. Ніна Шубнікова – організатор літературного кафе «Душевна розмова», звернула увагу на книжкову виставку «Любов – це серця ніжні відчуття…», де представлені твори класиків української та зарубіжної літератури, книги сучасних авторів про кохання, журнали та газети «Моя судьба», «Истории из жизни», «Жінка», «Подружка» та інші, які можна взяти на абонементі. Про кохання написано багато. Але повторень немає, тому що неповторні самі люди, долі й кожна любов особлива, прекрасна і величава.
 
Тамара Привалова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости