Новость из категории: Новини

НА СУМЩИНІ ЗА БЮДЖЕТНІ КОШТИ РЕАЛІЗУЮТЬСЯ 60 МАСШТАБНИХ ПРОЄКТІВ З ВІДНОВЛЕННЯ

 НА СУМЩИНІ ЗА БЮДЖЕТНІ КОШТИ РЕАЛІЗУЮТЬСЯ 60 МАСШТАБНИХ ПРОЄКТІВ З ВІДНОВЛЕННЯ

Як повідомила під час засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» заступниця начальника Сумської обласної військової адміністрації Марія ЗОНОВА, виділено бюджетні кошти на два додаткових проєкти – капітальний ремонт двох закладів в Роменській громаді: Роменської загальноосвітньої школи №5 та Роменської ЦРЛ.
128206; «Наразі в області реалізуються 60 проєктів у рамках відновлення та ліквідації наслідків бойових дій. Наша робоча група досліджує ці проєкти і виїжджає на об’єкти, які реалізуються в громадах за бюджетний кошт, – зазначила Марія Зонова. – Днями ми здійснили робочі поїздки та обстеження об’єктів, що відновлюються в Роменській, Хмелівській та Липоводолинській громадах».
Про стан реалізації проектів, на об’єктах у цих громадах розповів секретар робочої групи з питань протидії корупції Денис ЮЖАКОВ.
Заступниця начальника Сумської ОВА додала, у членів робочої групи виникли ряд питань по одному з обстежених об’єктів – бомбосховищі, яке будується в Роменській громаді, на території Роменської ЗОШ №6.
128206; «З’ясувалося, що крім самої захисної споруди, цей проєкт передбачає роботи з благоустрою, роботи з влаштування двох спортивних дитячих майданчиків. І це збільшує вартість цього проєкту. У нас є сумніви, чи потрібно зараз, в умовах воєнного часу, будувати ці майданчики за державний кошт, – зазначила Марія Зонова. – Крім того, роботи на цьому об’єкті не починалися й освоєння бюджетних коштів – під питанням».
Протокольним дорученням членам робочої групи «Прозорість та підзвітність» було визначено: проаналізувати вартість наземного будівництва по цьому проєкту, а також взяти пояснення у керівництва Роменської територіальної громади щодо можливості виконання цього проєкту до кінця року та необхідності будівництва сьогодні дитячих майданчиків.
128206; «Наша робоча група не рекомендує під час війни використовувати державні кошти на дитячі майданчики. Укриття – це необхідність. А все інше, звісно, також потрібне громаді. Але не першочергово. Під час війни кошти використовуємо продумано й прозоро. Тому що кожен із нас знає, що вони зараз потрібніші військовим», – наголосила Марія Зонова.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости