Новость из категории: Новини / Новини з відео

Прес-конференція Мішеля Терещенко та його заступників з приводу скандального обшуку у Глухівській міськраді (відео)

На вихідні Глухів сколихнула інформація про скандальні обшуки у Глухівській міській раді. На ФБ Мішеля ТЕРЕЩЕНКО з`явилося повідомлення ось такого змісту:

Налетіло аж дві слідчі групи - під керівництвом «нашої старої знайомої Тетяни СКРИПКИ» - слідчого Шосткинської прокуратури ( «тієї самої, що позбавляла мене можливості працювати до серпня 2016 року, тягаючи з ранку до ночі на допити по сфабрикованим кримінальним справам» - Терещенко)

Слідчі провели обшук та виїмку документів, влаштувавшии повний бардак, і комп’ютер головного бухгалтера («у відповідній постанові суду, яку примудрилися отримати буквально миттєво, дозволялося лише вилучення конкретних документів, але аж ніяк не блокування життєдіяльності всієї галузі у Глухові» - Т.)

Причина цих подій сягає корінням початку грудня, коли, як відомо, з міського бюджету кожному депутату було надано по 10 тис. грн. на округи. Декілька депутатів вирішили замовити виготовлення дитячого майданчику. Оскільки зазначені кошти мали використати до кінця року, за депутатським дорученням управління ЖКГ перерахувало їх на пилораму Сергія ДЕРКАЧА (депутат, вийшов з «Волі народу» - ред.), який запропонував найдешевшу ціну – 16 тис. грн. Він відразу закупив матеріал та оскільки, через те, що зима надворі, не міг встановити майданчик, запропонувавши натомість використати деревину для монтажу дитячої гірки біля ялинки, і лише потім переробити на дитмайданчик.

Міське управління ЖКГ, приймаючи гірку, підписало акт прийому-передачі. Відразу після демонтажу гірки, коли С. Деркач почав переробляти її, на нього раптово «наїхав» ВБЕЗ, вимагаючи показати "гірку, яку прийняли".

Далі – ось такі тиради Мішеля:

- Виявляється, правоохоронні органи та суди у нас працюють неймовірно ефективно за замовленням, навіть, у справах на 16 000грн… але понад року злочинно ігнорують наші заяви щодо зловживань на десятки мільйонів! …

- Одним з завдань є також дискредитація Сергія Деркача, який вийшов з фракції «Воля народу», та позбавлення його депутатського мандату так, як це було зроблено з його колегою – Литвиненко, який також вийшов з фракції «Воля народу». Фракція «Воля народу» рішуче продовжує розправу над депутатами, які покинули її ряди для заміни їх відданими та лояльним до попередників. Доки правоохоронні органи працюватимуть на їх замовлення!

Далі був ще один лист мера з такими вимогами та оцінками ситуації:

«Чекаємо на негайне повернення нашого майна з вибаченнями та звільненням всіх одіозних персонажів, відповідальних за зазначену ганьбу! Хоча, що можна чекати від сумської прокуратури, якщо її прес-секретар дозволяє собі робити публічні брехливі заяви про (цитую):
"БЕЗЗАПЕРЕЧНІ ТА ПЕРЕКОНЛИВІ докази причетності посадовців міської ради до розкрадання бюджетних коштів"(беззаперечні докази у Сумській області встановлює вже не суд, а секретар прокуратури.

Мені дуже соромно, що після Революції Гідності правоохоронна та судова система Сумської області стали ще більш корумпованими ніж за часів Щербаня та Януковича!

Але не думайте, що так буде тривати і надалі: якщо продажні «правоохоронці» терміново не підуть геть й продовжуватимуть свої бридкі справи на крові загиблих хлопців, думаю, «французька революція» з гільйотиною в Україні не примусить на себе довго чекати!

P.S. Всім зацікавленим готовий надати інформацію щодо кількості одіозних французьких прокурорів та інших правоохоронців, позбавлених голів з 1791 по 1794 років на площі Конкорд в Парижі.

У третьому листі Мішель стверджує що:
… ситуація виявилася навіть скандальнішою ніж я виклав раніше. Сергій Деркач не планував використовувати матеріал з гірки на дитячий майданчик. Матеріал для нього зберігався окремо. Бюджетні кошти були проплачені лише за виготовлення, а не встановлення майданчика, яке планувалося навесні 2017 р. з відповідним бюджетним фінансуванням. До встановлення- майданчик відповідно до угоди перебуває на відповідальному зберіганні у виробника.

Жодні порушенн з боку міської влади відсутні.


Далі прес-секретаря обласної прокуратури Наталі НАУМЕНКО у фейсбуці запевнила, що її служба має беззаперечні докази розкрадання посадовцями глухівської мерії бюджетних коштів, та обіцяла, що ті будуть оприлюднені, у понеділок 23 січня, під час брифінгу. Дійсно, в обіцяний термін, на брифінгу прозвучала інформація про кримінальне провадження за фактом розтрати грошових коштів посадовими особами управління ЖКГ нашої міськради , яке начебто встановило, цитуємо: « що службовими особами комунального підприємства … привласнено грошові кошти, зокрема укладено договір з ФОП на виготовлення дитячого майданчика та відповідно перераховано 16 тис. грн за виконані роботи. Однак на даний час роботи не виконані, а виконавець робіт указав на лісоматеріали, як на дитячий майданчик …»

І далі, за словами процесуального керівника вказаних кримінальних проваджень, заступника начальника управління облпрокуратури Андрія ШАПОШНИКА:

«Це лише незначна частина тих доказів, якими володіє слідство. На теперішній час значна їх частина має гриф секретності відповідно до закону «Про державну таємницю», а тому їх розголошення наразі неможливе»


Обласний прокурорський чиновник підтвердив, що 20 січня, дійсно, проведено ряд санкціонованих обшуків, з вилученням документів та предметів, які мають значення для встановлення істини. Прокуратура вже направила до суду клопотання про визнання речовим доказом та накладення арешту на згадуваний комп’ютер, який не був зазначений в ухвалі суду. На даний час клопотання ще не розглянуто.

Андрій КОВАЛЕНКО, Роман МАТЮЩЕНКО






Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости