Новость из категории: Статті

Глухівчани на Євробаченні - приємно відчути що твою країну поважають

Одна з найпомітніших культурних подій року – пісенний конкурс Євробачення, та ще й у Києві, природно, не могла пройти поза увагою наших творчих особистостей.

Відомий аматор глухівської сцени Андрій ГУРЕЦЬ не зважив за зайве відвідати фінал феєричного шоу. Ось його коротенька розповідь про подію:

- Перебував у фан – зоні, де було багато іноземців. Там, хоч і дощило, панувала тепла, невимушена атмосфера. Всі – як одна дружна сім`я, насолоджувалися якісною музикою і самим видовищем. Жодних мовних, побутових проблем. Втім, різниця між нашими та гостями з далекого зарубіжжя відчувалася – серед останніх практично не було осіб напідпитку, і вони не смітили будь – де, як господарі; всі свої папірці та серветки відносили до урн. Тож було трохи соромно за своїх.

Вважаю що на цьому конкурсі підібралися виконавці високого рівня. Португальський співак, який, до речі, виступав на малій сцені, переміг, як на мене, цілком заслужено. Те ж саме можна сказати і про український колектив. «Євробачення» - явно не його формат. Фінські «Лорди» взяли свого часу фріком, але окрім них жодний рок-колектив не знаходив підтримки на конкурсі.

Приємна риса нинішнього Євробачення – яскраве етнічне забарвлення композицій. Це стосується і угорців, і вірмен, і білорусів, виступи яких мені особливо сподобалися (і тут моя оцінка співпала з тією, яку дало журі та глядачі з усього світу). Ще один очевидний плюс – аудиторія шоу майже відійшла від політики. Вже не голосували за представників своїх сусідів, або дружніх країн. Швейцарія, наприклад, поставила «дванадцятку» далекому від неї Азербайджану – просто за добрий спів. Це – дуже втішна тенденція. І добре, що вона проявилася саме у Києві. Взагалі конкурс було організовано на дуже високому рівні. Про це неодноразово говорили і наші сусіди,повсякчас виказуючи повагу до нашої країни і наших людей, хоча ті й, як згадував вище, безбожно смітять. Відчувати це, дійсно, приємно.

Найкумеднішим, безумовно, був момент з пранкером, який вирвався до Джамали, а потім здійснив маленький стриптиз. У фан-зоні після цього спочатку запанувала тиша, а потім все навкруги вибухнуло гомеричним реготом.

Записав Андрій КОВАЛЕНКО



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости