Новость из категории: Інформація

Ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців - 2016

З 1 січня 2016 року набрали чинності зміни до Податкового кодексу, внесені Законом від 24.12.2015 р. №909-VIII. Для I та II групи платників єдиного податку ставки залишились фіксованими, але при цьому застосовуватимуться до більшого розміру мінімальної зарплати (бази оподаткування). Отже, місячна сума єдиного податку становитиме у 2016 році:

Ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців - 2016

- для платників 1-ї та 2-ї групи 1378, 00 грн Х на ставку% податку;
- для платників 3-ї групи платників податку ставки єдиного податку збільшуються: 3% для платників ПДВ і 5% для неплатників ПДВ (раніше було 2% і 4% відповідно). База застосування цих ставок залишається тією ж самою - це сума отриманого доходу.

Окрім того, як і раніше, до доходу, отриманого із порушенням умов перебування на спрощеній системі оподаткування, застосовуватимуться інші ставки:
- для підприємців 1-2 груп 15%;
- для платників 3-ї групи – 6% або 10%. Тобто, подвійна ставка, розмір якої залежатиме від того, за якою ставкою сплачуватиме платник податку єдиний податок.

Строк сплати для підприємців першої та другої груп - нe пізніше 20 числа поточного місяця. Треба перевірити, щоб строк сплати випадав на робочі дні. Інакше, якщо 20 число випаде на вихідний або святковий день, то срок сплати переноситься на попередній робочий день.
Для підприємців та підприємств на 3 групі податку строк сплати настає через 50 днів після закінчення кожного кварталу.

Глухівська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости