Новость из категории: Спорт

34-й турнір ветеранського шахового сезону 2023-2024 р

 18 квітня 2024 року в Глухівській  публічній бібліотеці відбувся передостанній 34-й турнір ветеранського шахового сезону 2023-2024 р. У змаганні взяли участь 13 гравців (весь склад клубу «Ветеран»).

34-й турнір ветеранського шахового сезону 2023-2024 р

 Регламент по 10 хвилин на партію, у 6 турів. На фініші сезону, гравці, які не потрапили до лідируючої трійки,  часто ставлять у скрутне становище фаворитів. Тож  партії відзначались рицарським духом і безкомпромісністю. На шахівницях вирувала вулканічна енергія творчості у пошуках комбінаційних ефектних рішень. 

       

34-й турнір ветеранського шахового сезону 2023-2024 р

Одначе, найбільш вдало на цей раз зіграв Микола Гурець. Однією із важливих речей у шахах є здібність виділяти -  що важливо, а що ні. У партії може виникати декілька критичних позицій, в яких треба швидко вирішити в якому напрямі піде хід гри. І Микола Петрович  блискуче справлявся в таких моментах, направляючи суперника грати у  форватері  свого напряму дій. Із 6 зіграних партій, маючи тільки 2 нічиї з Володимиром Кузнєцовим та Григорієм  Гамалієм,  він здобув 5 очок із 6 можливих  і забезпечив собі перше місце у турнірі.   
     

34-й турнір ветеранського шахового сезону 2023-2024 р

Щоправда, такий же результат, але з гіршим  додатковим коефіцієнтом,  виявився і у Віктора Бірюкова. Його черговий успіх дозволив йому вийти на 2-е місце у загальному заліку.  Третє місце у турнірі виборов Володимир Кузнєцов, що дозволило йому, у загальному заліку тримати перше місце. Наші вітання!
       Попереду останній турнір 29 квітня, в якому  і вирішиться розподіл місць загального заліку. 
                   
Андрій Стегно, Ніна Шубнікова

Приєднуйтесь до групи "Кур'єр + ТРК Глухів" на Facebook слідкуйте за оновленнями!

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости