Новость из категории: Статті

Навіщо посипати піском крижані колії

Глухівчанин Ігор ЛЯШЕНКО звернувся до нас з простим запитанням: чому глухівські вулиці в районі військової частини – Польову, Спортивну, Суворова, Червону Гірку, та низку інших, не почистивши до ладу від снігу, взялися посипати піском?:

- Це робить «Зеленбуд». Замість того, щоб вичистить сніг вчасно, тепер, коли на проїжджій частині утворилися колії глибиною 15 – 20 см., їх посипають піском. Навіщо таке марнотратство? До всього, дорожня машина йде з задраним відвалом, близько третини підсипки взагалі потрапляє не на проїжджу частину, а поряд. А скільки витрачається солярки? Чи не краще було б заправлятися нею, коли дороги позбавляли від заметів. Чи слідкує взагалі за очищенням доріг міська влада?

Ми звернулися за роз’ясненнями до керівника міського управління ЖКГ Марії СЕГЕДИ, Вона повідомила, що розчищення вулиць, прилеглих до військової частини, взагалі не у віданні «Зеленбуду». Його техніка працює на центральних вулицях, об`їздних шляхах та визначених місцях пересування маршрутних таксі. Втім, підприємство займалося – але виключно суто підсипкою згаданих вулиць. Її здійснювали не для транспорту, а на прохання пішоходів – місцевих мешканців, які зверталися з заявами до влади зробити бодай щось, аби їм було нормально ходити:

- Ці роботи незаплановані. Ми самі домовлялися з «Зеленбудом», надали безкоштовно пісок. Ну а вони, зі свого боку, поки не виставляють рахунки за роботу.

Записав Андрій Коваленко

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости