Новость из категории: Він та Вона

Переваги грудного вигодовування

Кожна матуся мріє про те, щоб її дитинка вирісла життєрадісною і здоровою, тому повинна розуміти переваги грудного вигодовування, зробити вибір на природньому та збалансованому харчуванні свого малюка - грудному молоці. Найчастіше молоді мами неусвідомлюють, що годування грудьми набагато ефективніше, ніж штучне, не всі розуміють його переваги.

Переваги грудного вигодовування

Грудне молоко – це найкраща їжа для вашої дитини, стерильна, природньо тепла, яка легко засвоюється, перетравлюється, забезпечує повноцінне харчування.Вигодовування грудьми сприяє розвитку материнського почуття і гармонійному розвитку тісних відносин між малюком і матусею, а це значно впливає на розвиток психоемоційного сприйняття навколишнього світу дитиною. Також, це допомагає забезпечити крихітку збалансованим і ідеальним комплексом, які не мають можливості замінити жодний з видів іншого альтернативного харчування. .

Можливо, хтось з молодих матусь і не знає, яке розмаїття поживних речовин і корисни хмінералів містить грудне молоко. У його склад ізнаходяться всілякі протиінфекційні чинники, такі як антитіла і лейкоцити.
Ці фактори здатні захистити малюка від великої різноманітності захворювань, допомагаючи поступово формуватися його імунній системі. Клітини цих факторів руйнують грибки, кишкові паразити,бактерії, а також допомагають регулювати активну імунну відповідь на їх вплив та попереджують виникнення багатьох серйозних захворювань дитини в її подальшому житті, таких як цукровий діабет, ішемічна хвороба серця, бронхіальна астма, ожиріння та інші.

Відразу хочу відзначити, що вигодовування грудьми є фізіологічним природним процесом, і є найбільш невід'ємною частиною природного ланцюжка: зачаття-виношування-процес пологів-годування груддю.

Для жіночого здоров'я також грудне вигодовування дитини має велике значення,а саме :
- запобігає виникненню нової вагітності протягом перших шести місяців після пологів;
- захищає здоров'я жінки та сприяє нормальному перебігові післяпологового періоду, попереджує кровотечі ,анемії, мастити, лактостазй інші ускладнення;
- є ефективною профілактикою мастопатій, запобігає розвитку злоякісних новоутворень молочних залоз, матки та яєчників у майбутньому.

Дорогі наші матусі! Пам'ятайте:; якщо сім’я хоче виростити здорову дитину, немовля повинно вигодовуватися грудьми матері, бо так закладено природою і так повинно бути. Любіть свого малюка та будьте щасливі! Вдалого і приємного вам грудного вигодовування!

Діденко Марина Володимирівна, завідуюча жіночою консультацією

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости