Новина з категорії: Спорт

Святковковий шаховий турнір ветеранів

   Всесвітній день захисту людей поважного віку(15 червня) було впроваджено 19 листопада 2011 року на пленарному засіданні Генеральної асамблеї ООН. З того часу світова громадськість широко відзначає це свято. Бібліотекар Ніна Шубнікова та Микола Гурець поговорили про це з учасниками шахового клубу.
       

Святковковий шаховий турнір  ветеранів

 

Цій події  Глухівська міська федерація шахів присвятила шаховий турнір ветеранів, який відбувся в Глухівській публічній бібліотеці. Ймовірно, ніхто не написав краще,чим англійський історик Джон Голанд Роуз (1855-1942)про шахи."Це  душевна бесіда без слів, лихорадочна активність у тиші,тріум і трагедія,надія і відчай, життя і смерть, поезія і наука, древні Схід і сучасна Європа, злиті в одне на 64-х клітках." Це гра оптимістів,віруючих у свій час,вміючих  співставляти між претензіями і можливостями. Вони прискорюють і стимулюють багато славних  якостей. Людина,яка не навчилась критично відноситись до себе - ніколи не навчиться руйнувати критичним розумом шахові побудови партнера. Отже,значимість шахів у житті літніх людей  величезна.
         

Святковковий шаховий турнір  ветеранів

 У цьому турнірі взяло участь 14 гравців, людей поважного віку. Система швейцарська,у 5 турів, жереб комп'ютерний. Регламент по 15 хвилин. З першого туру лідерство захопив КМС Михайло  Сегалов. 

Святковковий шаховий турнір  ветеранів

Переслідуючі - Олександр Саволайнен, Віктор Бірюков та Микола Гурець, не витримали темпу так виборювати очки і не спромоглися  досягнути результату лідера. В результаті, Михайло Сегалов, прекрасно провівши комбінаційну і змістовну гру, з надійними захисними побудовами одержав перемогу . У нього - 4,5 очки із 5 можливих. Наші вітання!

Святковковий шаховий турнір  ветеранів[code][/code]

Друге і третє місце розділили- Микола Гурець і Олександр Саволайнен. Згідно  додаткового коефіцієнту-друге місце присуджено Миколі Гурцю, третє-Олександру  Саволайнену. федерації шахів Матвійович, лідер сезонного рейтингового турніру 2023-2024рр. отримав ще й подяку за найкращу зіграну партію. (До речі – сьогодні він святкує поважний ювілей – 70 років. Вітаємо! Так тримати і триматися).   4- е призове місце дісталось Віктору Бірюкову.

Святковковий шаховий турнір  ветеранів

Грамоти від Спорткомітету та призи від спонсорів одержали переможець і призери. Глухівська міська федерація шахів вдячна підприємцям Сергію Буйкову,Михайлу Сегалову та Роману Савченку за матеріальну підтримку заходу.
                         
Суддя турніру, почесний голова глухівської міської федерації шахів 
Андрій  Стегно

Приєднуйтесь до групи "Кур'єр + ТРК Глухів" на Facebook слідкуйте за оновленнями!

Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини