Новина з категорії: Спорт

22 травня відбувся шаховий турнір ветеранів

У Глухівській публічній бібліотеці сивочолі ветерани Глухова схрестили шахову зброю у двобоях. Доречно нагадати, що шахи - це гра, яка по своїй природі глибоко демократична. Вона служить одночасно попередженням і призивом: пішакам пробиватись у ферзі і попередженням королям, що їх влада не безмежна. А ще належне додати, як сказав польський письменник Єжи Гижитський, що це витончена гра, яка розкриває людське серце до кінця.
На «шаховому помісті», помірятись здібностями і можливостями зібралось 12 гравців. Швейцарська система у 5 турів. Комп'ютерне жеребкування у регламенті по 15 хвилин на партію.

22 травня відбувся шаховий турнір ветеранів

З першого туру лідерство захопив переможець рейтингового марафону сезону 2023-2024р. Володимир Кузнєцов. Філігранна техніка досвідченого шахіста в реалізації ендшпілів не залишила шансів по меншій мірі трьом його суперникам на спасіння. У двох партіях він виграв технічно. Всі 5 партій він провів впевнено, з молодецьким запалом, і всі виграв. Доречно підкреслити, що він знає багато дебютних схем, що допомагає йому швидко і якісно виходити із дебюту у кращому стані. І це незважаючи на поважний вік!

22 травня відбувся шаховий турнір ветеранів

Друге місце - з результатом 4 очки із 5 виборов Олександр Саволайнен. Його успіх - результат уважної, витонченої і спокійної гри. Третє і четверте місця розділили Віктор Бірюков і Андрій Стегно, у них по 3 очки. За додатковим коефіцієнтом – третє місце за Віктором Бірюковим. Всі 4 призери одержали призи. Наші вітання!
 
За матеріалами суддівської бригади

Приєднуйтесь до групи "Кур'єр + ТРК Глухів" на Facebook слідкуйте за оновленнями!

Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини