Новость из категории: Статті

На кому шапка горить? Або 16 000 проти 372-ох

Минулого місяця в управлінні житлово-комунального господарства Глухівської міської ради спеціальним нарядом поліції та прокуратури було проведено обшук, у ході якого було вилучено багато важливих документів і головний комп'ютер із програмою електронної звітності та електронними підписами.

На кому шапка горить? або 16 000 проти 372-ох

Працівників управління звинуватили в тому, що вони сплатили 16 тис. грн.. за виготовлення та встановлення дитячого майданчика. Насправді майданчик був закуплений та знаходиться, згідно угоди, на відповідальному зберіганні у виробника – підприємця Сергія Деркача. Встановлення майданчика планується навесні 2017 року з відповідним фінансуванням, передбаченим бюджетом затвердженої програми соціально-економічого розвитку на 2017 рік. Бюджетні кошти були виплачені лише за виготовлення зазначеного майданчика, а не за його встановлення.
Вважаємо за необхідне ознайомити жителів Глухова з інформацією щодо роботи УЖКГ під керівництвом попереднього очільника міста.
 
 
 Так, у червні 2015 року управлінням житло-комунального господарства та містобудування Глухівської міської ради було замовлено проект «Будівництво водогону по вул. Рильський шлях – Хреннікова". Його загальна кошторисна вартість станом на 8 червня 2015 року складала 989,478 тис.грн. Проект було затверджено наказом № 13 від 19.06.2015 року. Він був погоджений на фінансування за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в 2016 році. Було укладено договір підряду на виконання робіт з будівництва зазначеного водогону між управлінням житлово-комунального господарства та містобудування міської ради й Глухівським комунальним виробничим управлінням водогінно-каналізаційного господарства. Але згодом виявилося, що розрахунок 2015 року був сильно перебільшений, і можна виконати ці роботи за суму, більш як на одну третину менше запланованого кошторису. Тому, після коригування проектної документації її загальна кошторисна вартість склала 616,854 тис. грн. Цікаво – під кого в 2015 році розроблявся цей проект? Відповідь очевидна, адже в 2015 році всі договори ( крім ремонту доріг) укладалися з ТОВ «Глухівбуд», засновником якого є всім відомий депутат міської ради. Отже, в кінці року вдалося повернути до державного бюджету 372 тис. грн..

Постає питання: Хто ж причетний до організації провокації, внаслідок якої безпідставно звинуватили працівників УЖКГ в розкраданні коштів у сумі 16 тис. грн.?

Є дуже правдиве народне прислів’я про крадія, на якому шапка горить. А висновки робити вам!

Оксана Друпп

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости