Новость из категории: Новини

Кожній дитині - сім'ю та родину

Нам складно навіть уявити своє життя без сім’ї. Спочатку центром Всесвіту для нас стають батьки, потім – власна родина. Прикро визнавати, але й у третьому тисячолітті поряд з багатьма іншими соціальними явищами зберіглося й сирітство. В Україні кількість дітей, які позбавлені радості зростати у власних родинах, постійно збільшується. Довгий час існувала лише одна форма влаштування статусних дітей – система інтернатних закладів. Однак останніми роками пріоритети державної політики змінилися.

Тепер перевагу над інтернатами мають сімейні форми виховання. До таких належать усиновлення, опіка (піклування), прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. В сім’ї малеча знову починає відчувати турботу про себе, любов, ласку й тепло. Тут їх знову навчають радіти життю і вірити у своє майбутнє. Тому ці діти, як ніхто, цінують родинний затишок і підтримку близьких людей. З метою популяризації сімейних цінностей, 14-16 лютого 2017 року начальником відділу соціальної роботи Глухівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юденич О.Е. на базі жіночої консультації ЦРЛ був проведений захід «Популяризація сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування».

В рамках цього заходу Юденич О.Е. розповіла про напрямки роботи центру та провела тренінг, в ході якого детально зупинилася на кожній із сімейних форм виховання ( усиновлення, опіка (піклування), прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу). Наприкінці заходу жінки одержали буклети «Прийомна сім’я – одна із форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування». За детальною інформацією про різні форми сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування звертайтесь до спеціалістів Глухівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Глухівської міської ради за адресою: м. Глухів, вул. Інститутська, 3 (територія ЦРЛ, приміщення пологового відділення І поверх), тел. 3– 28 – 73.
 
Директор ГМЦСССДМ Бавикіна Віталіна


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости