Новость из категории: Новини

Вшанування учасників бойових дій

15 лютого 2017 року в день вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28 річниці виведення військ з Афганістану,на території Дунаєцької сільської ради відбувся захід «Віват усім, хто повернувся з поля брані, хто бачив смерть в крутих горах Афгану, і тим, хто не прийшов до рідної землі». 28 років тому 15 лютого 1989 року закінчилась одна із самих довгих і трагічних воєн другої половини 20-го століття-війна в Афганістані. Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям.

Незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця. Найважчим підсумком афганської війни стала загибель наших солдат і офіцерів, скалічені долі молодих людей, гіркота споминів про бої, втрати та рани.

В цей день ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю померлих афганців –односельців: Коваленка Віктора та Кузнеця Леоніда, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах: Головко Петро, Красовський Петро, Науменко Олександр, Цигикал Михайло, Коваленко Володимир, Яненко Микола, Тищенко Анатолій. Присутніх щиро вітали: сільський голова В. М. Мартиненко, депутат районної ради Т. І. Савенко, голова ветеранської організації сільської ради В.Є.Василько та працівники культури.

Зав.бібліотекою Пинчук А.П. підготувала презентації «Мені ще досі сниться Афганістан», «Будемо пам’ятати тебе, Афганістан» та «Низький уклін вам, матері» . За традицією колишні воїни-афганці відвідали могили своїх померлих побратимів і поклали квіти. Хочемо побажати воїнам-інтернаціоналістам і всім нам здоров’я, щастя, миру, душевного спокою, злагоди, добробуту у великому домі, який зветься-Україна.
 
О.М.Московченко Спеціаліст у справах молоді та сорту Дунаєцької сільської ради.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости