Новина з категорії: Статті

«За» та «проти» дитячого табору

«За» та «проти» дитячого табору

 

Як тільки настають шкільні канікули, діти з радістю поринають у відпочинок. А от батьки ламають голову над тим, куди віддати школяра, аби він не проводив всі дні за ґаджетами. Найчастіше вибір падає на табір відпочинку, де вихованцям обіцяють цікаве дозвілля та навчання в процесі гри. Детальніше про такий надійний заклад можна дізнатися тут: https://orlyatko.in.ua/. Проте чимало дорослих сумнівається в доцільності довіряти малюка чужим людям. Тому розглянемо плюси та мінуси дитячих таборів.

Переваги та користь відпочинку в таборі

Проживання в колі однолітків, веселі ігри, цікаве дозвілля, дослідження природи — це ціла пригода для дитини. Крім цього, тінейджер зможе перебувати в колі однодумців, навчитися комунікувати з різними людьми, взаємодіяти з ними, шукати спільні рішення. У таборі немає батьків та турботливих бабусь, які все зроблять замість дитини. Проте існує дисципліна, режим дня, відповідальність. Саме такі умови допомагають сформувати особистість.

Гартування характеру не єдина перевага, яку дають табори. Сьогодні багато закладів пропонують тематичний відпочинок, наприклад, вивчення іноземних мов або зміни з науковим напрямком. Дослідження конкретної теми у цікавій та доступній формі допомагає краще її засвоїти. Діти набувають не лише теоретичних знань, а й вчаться проявляти себе у соціумі. Та й загалом літній табір — це одні з найкращих спогадів дитинства.

Що може піти не так

Найбільший страх батьків полягає у тому, що дитина буде потребувати маму й тата, а їх не буде поряд. Тимчасовий психологічний дискомфорт у таборі можливий, проте зазвичай він швидко минає. Серед інших теоретичних мінусів можливі:

  • Дитина не знайде спільну мову з іншими відвідувачами чи вожатими.
  • Малюк захворіє через зміну погодних умов чи складну адаптацію.
  • Дитині не сподобається харчування і вона буде відчувати постійний голод.
  • Перебування виявиться нецікавим і дитина захоче додому.

Звичайно, ці та інші ризики існують. Проте якщо добре підготуватися до поїздки, їх можна уникнути. Батьки «тихонь» можуть запропонувати їм погостювати кілька днів у родичів чи залишитися на ночівлю у друзів. Такий досвід допоможе дізнатися, чи готова дитина морально до такої подорожі. Щоб знизити рівень хвилювання, потрібно відповідально підійти до вибору дитячого табору. Перш за все, заклад повинен мати ліцензію на ведення діяльності та відповідати стандартам для роботи з дітьми. Важливо ознайомитися з відгуками інших батьків на незалежних майданчиках або у соціальних мережах. 



Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини