Новость из категории: Інформація

Податкова соціальна пільга: підстави для отримання

Податкова соціальна пільга (ПСП) застосовується до доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем роботи працівника (п.169.2.1 ПКУ). У випадку, коли платник податків крім основного місця роботи працює ще й за сумісництвом, то він самостійно обирає місце застосування ПСП про що подає відповідну заяву, - інформують в Державній податковій інспекції у м. Сумах.

Податкова соціальна пільга: підстави для отримання

Граничний розмір доходу, який дає право на отримання ПСП, дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму. Для працездатних осіб у 2017 році сума складає 2240 гривень.

Податкова соціальна пільга не може бути застосована (п.169.2.3 ПКУ) :
- до доходу платника іншого ніж заробітна плата;
- до заробітної плати, яку платник податку протягом звітного податкового місяця отримує одночасно з доходами у вигляді стипендії, грошового чи майнового забезпечення учнів, студентів, аспірантів, ординаторів, ад’юнктів, військовослужбовців, що виплачуються з бюджету;
- до доходу самозайнятої особи від провадження підприємницької діяльності або іншої незалежної професійної діяльності.

В Шосткинській ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області нагадують, що для застосування податкової соціальної пільги робітник подає роботодавцю заяву та документи, підтверджуючі право на отримання ПСП. Перелік документів для застосування соціальної пільги затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 №1227.

Шосткинська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости