Новость из категории: Спорт

 Виступ спортсменів "Гармонії" на ЧУ із жиму лежачи в Коломиї

На початку березня в Коломиї відбувся чемпіонат України з жиму штанги лежачи, на якому спортсмени змагались із застосуванням спеціального екіпірування. В змаганнях взяли участь вихованці ФСК «Гармонія», які змагались серед дівчат, юнаків, юніорів та чоловіків. Випереджаючи інформацію про технічні результати та зайняті місця, зазначу, що усі сім спортсменів вибороли нагороди різного ґатунку. У змаганнях серед дівчат Ірина Пітляр була другою у ваговій категорії до 52 кг із результатом 67,5 кг. У ваговій категорії до 57 кг, також серед дівчат, впевнено виступила Катерина Поцелуєва, яка стала чемпіонкою України, підкоривши вагу 75 кг.

Роман Мєдьвідь виборов срібну нагороду серед юнаків у ваговій категорії до 120 кг із результатом 212,5 кг і вперше виконав норматив кандидата у майстри спорту України. Медаль такого ж ґатунку здобув і Андрій Смолін, але в змаганнях серед юніорів у ваговій категорії до 105 кг, підкоривши штангу вагою 215 кг. Захоплюючою і знаковою для глухівчан була боротьба за нагороди в змаганнях серед чоловіків у ваговій категорії до 93 кг, де в очному протистоянні зустрілись найтитулованіший вихованець «Гармонії» , заслужений майстер спорту Андрій Кримов, та 18-річний майстер спорту Артур Зальотов, який не зважаючи на юніорський вік, дебютував в змаганнях серед дорослих спортсменів.

Звичайно, досвід Андрія Кримова взяв гору, і він посів перше місце із результатом 315 кг, що є новим рекордом України. Артур Зальотов став володарем срібної медалі, а його результат 265 кг на 10 кг перевищує норматив майстра спорту міжнародного класу. За підсумками чемпіонату Андрія Кримова та Артура Зальотова включено до складу збірної команди України для участі в чемпіонаті світу, який відбудеться наприкінці травня у Литві. Щодо інших підсумків Чемпіонату України, то вихованці «Гармонії» були серед кращих не тільки в своїх вагових категоріях, але і в абсолютній першості, яка визначається серед усіх учасників змагань по співвідношенню піднятої ваги до власної ваги спортсмена. Так, серед чоловіків, титул абсолютного переможця виборов Андрій Кримов. Катерина Поцелуєва стала другою в абсолютному заліку серед дівчат, а Роман Мєдьвідь, також другим, серед юнаків.

Приємно, що наш Андрій Кримов був офіційним «обличчям» Чемпіонату України з жиму і його фото прикрашало афіші, які, до речі, разом із медалями та дипломами вручали чемпіонам та призерам змагань. Разом зі своїми вихованцями радість успіху розділяють і наставники, заслужений тренер України, майстер спорту Фелікс Колтаков та майстер спорту України міжнародного класу Микола Колтаков. Своїми успішними виступами тренери і спортсмени завдячують міській владі, яка третій рік поспіль у повному обсязі фінансує виїзди на обласні та Всеукраїнські змагання.

Софія Свєтова

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости