Новость из категории: Новини

Зробимо життя добрішим, а місто- чистішим

На засіданні Громадської ради при міськвиконкомі, яке відбулося минулої п’ятниці, оголошено про проведення у нашому місті протягом 1 – 8 квітня Весняного Тижня добра. Він включатиме, низку заходів, в тому числі загальний молебен за Україну 2 квітня, на Чернечих джерелах; благоустрій і впорядкування місцевості, яка їх оточує, збір картоплі та овочів для воїнів АТО, організацію благодійних частувань для нужденних біля храму Трьох Анастасій, збір, у тому-ж храмі, одягу для мешканців Авдіївки, які постраждали внаслідок обстрілів російськими найманцями тощо. У програмі Тижня і кінотренінг відомої творчої особистості, нашого земляка Олександра ЗАХАРОВА, що має розпочатися 1 квітня, о 15.00.

А 5 квітня у районній бібліотеці відбудеться презентація книги глухівчанки Ніни РОДИНСЬКОЇ «Бути людиною», про непросте життя наших людей під фашистською окупацією. Як бачимо, початок квітня обіцяє бути достатньо цікавими та насиченими. Природа прокидається від зимового спокою, а люди їй у цьому допомагають. Ініціатором більшості заходів в рамках згадуваного Тижня виступило глухівське відділення «Турботи про літніх в Україні». На засіданні Громадської ради його керівник Тамара АЛЕКСАНДРЕНКО розповіла про напрацювання свого колективу, позначивши разом з тим і актуальні питання. Так на Чернечих неодмінно треба підновити липову алею, висаджену торік, бо багато деревець не прижилося. І картопля з овочами для АТО, які передаються на спеціальне підприємство у Харкові для виготовлення сублімованих продуктових наборів. Мешканці Усівки здали їх таж 600 кг., а інші? А ось бере слово представник Співдружності активних глухівчан, і просить, щоб присутні здали дещицю з одягу, який не носять - для благодійного ярмарку, гроші від якого підуть на доріжку у центральному парку відпочинку. Далі – більше: потрібні іграшки для розвитку моторики рук дітей – інвалідів, саджанці для майбутньої толоки...
 
Ось, вже й про толоку згадалося. На громадському обговоренні були такі, що за старою доброю звичкою пропонували звернутися до влади, щоб та забезпечила, так би мовити, фронтом робіт. Подібні ідеї не знайшли підтримки. Більшість схильна до іншої – може більш клопіткої, але, мабуть, дієвішої моделі: визначити самостійно найбільш проблемні ділянки, і, об’єднавши зусилля зі старшими будинків та квартальних комітетів, організувати їх впорядкування силами місцевих мешканців. Саме громадянський актив повинен взяти на себе об’єднавчу роль, а не ті, хто «вгорі». І не треба обмежуватися вихідними. Хтось може прийти, і попрацювати поблизу свого помешкання, трохи, але частіше, й буднього дня. Головне, бажання зробити щось для міста і громади повинне йти від розуму і серця самого глухівчанина. Тож вперед, до самоорганізації!
 
Андрій КОВАЛЕНКО
 
P. S. До наступного тижня Громадська рада має визначитися з ділянками для толоки, і розробити детальний план роботи, та з’ясувати обсяги технічної допомоги. На засіданні також озвучено низку ініціатив з організації громадських формувань для підтримки громадського порядку.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости