Новость из категории: Статті

Надання соціальних послуг жителям міста – під контролем

Згідно складеного графіка на рік 4 квітня 2017 року фахівець із соціальної  допомоги вдома Прошак Надія Володимирівна, соціальні працівники Курятник Лідія Миколаївна та Біла Жанна Миколаївна  перевірили роботу соціальних робітників Мови Наталії Анатоліївни, Савченко Марини Валеріївни та Мартиненко Наталії Петрівни.      

Адміністрація відділення соціальної допомоги вдома  завітали до осель підопічних, які знаходяться на обслуговуванні,  познайомились з виконанням умов договорів про соціальне обслуговування, вияснили  в бесідах з обслуговуваними  про перелік та якість соціальних послуг, що надаються соціальними робітниками, поспілкувалися з інвалідами, ветеранами, самотніми.      Соціального робітника Мову Наталію при виконанні своїх обов’язків застали в підопічного, якого нещодавно взяли на обслуговування. Інваліда ІІ групи загального захворювання, незважаючи на важкий фізичний стан та не маючи близьких родичів, не втратив жаги до життя, а навіть намагається допоїти іншим. Наталія анатоліївна 3 рази на тиждень відвідує підопічного та надає всі необхідні послуги згідно договору. Попри тяжку хворобу, ця людина  не здається,  Бог нагородив його талантом творити красу,  для себе, знайомих, друзів, сусідів. Наталія Анатоліївна обслуговує 10 одиноких пенсіонерів та інвалідів із значно зниженою руховою активністю. На обслуговуванні у неї знаходиться пенсіонер, 1928 року народження, який нещодавно втратив дружину. Дуже важко перенести втрату близької людини, а особливо в такому віці. Всю свою любов він спрямував на маленький шматочок землі, де разом із соціальним робітником вони вже 4 квітня посіяли огірки. Слова вдячності на адресу Наталії Анатоліївни висловила Шаматріна Любов Іванівна.    
 
Теплі слова вдячності почули від Зайцевої Варвари Стефанівни, яку обслуговує соціальний робітник Савченко Марина за належне виконання нею своїх посадових обов’язків, порядність та відповідальність. На обслуговуванні у Мартиненко Наталії Петрівни люди, які народилися в далекому 1927 році, і під час війни у 1942 і в повоєнні роки. На їх долю випало багато випробувань, але попри все вони вміють радіти новому прожитому дню. Одна із пенсіонерок всю свою любов віддає квітам. Ще тільки зійшов сніг, а в неї на подвірї, біля будинку – різнобарв’я перших весняних квітів. Жінка розповідає, що вранці - вона з квітами вітається, а ввечері – бажає їм доброї ночі. І квіти це відчувають, дякуючи своїй господині безперервним цвітіння до заморозків. Щиро дякували за роботу Наталії Петрівні пенсіонери Середня Валентина Федорівна, Мінакова Катерина Івнівна та Рогозіна Людмила Василівна.    
 
При перевірці було виявлено, що відвідування одиноких непрацездатних громадян соціальні робітники здійснюють згідно графіка. Послуги надаються в повному обсязі за Державним стандартом соціальної послуги догляд вдома згідно індивідуальних планів та договорів, укладених між відділенням соціальної допомоги вдома та одинокими.    Соціальні робітники завжди відгукуються на всі прохання підопічних, оперативно їх вирішують. Всім бажаючим були оформлені субсидії та завезені дрова  та розпочато оформлення документів на 2017 рік.        Дуже приємно, що всі люди, яким надають соціальні послуги  наші соціальні робітники, задоволені їх роботою і щиро дякують соціальній службі міста.
 
Директор тер центра С.І.Ніколаєнко


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости