Новость из категории: Новини / Новини з відео

Подарунок маленьким глухівчанам (відео+фоторепортаж)

Міжнародний День дітей у Глухові зустрічали, можна сказати, з неабияким розмахом. Першого червня з`явилося і поздоровлення з головним дитячим святом від міського голови Мішеля ТЕРЕЩЕНКА, де він, зокрема, зазначив: Діти - наше майбутнє. Саме для них ми зараз будуємо нову країну, в якій вони матимуть можливість жити краще - в мирі та злагоді. Любі діти! Ви – майбутнє Української держави, наша опора, впевненість у завтрашньому дні. Тож, від усього серця бажаю вам міцного здоров’я та радості. Нехай сяюча посмішка буде вірним супутником у вашому житті, а ваші маленькі серця завжди будуть наповнені добром і любов’ю.

Власне святкові заходи першого літнього дня розпочалися о дев’ятій ранку з акцій «Міняю кульку на віршик» та «Подаруй дитині казку». За годину центр Глухова нагадувава величезне дитяче містечко. Епіцентр подій був, безумовно, у сквері Бортнянського – Березовського, де о 10.00 розпочалися виставка – ярмарок дитячих поробок, майстер – клас «Містечко майстрів запрошує» та традиційний шаховий турнір «Біла тура». Поряд, на площі Рудченка тимчасом проводився, теж традиційний, конкурс малюнків на асфальті «Хай яскраво світить сонце». А на на дитячому майданчику, в районі площі Свободи, Глухівський міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді організував конкурсно-розважальну програму для дітей «Я твій друг і ти мій друг». А провели її студенти ГНПУ ім. О. Довженка, заохотивши дітей до участі в різноманітних веселих іграх, змаганнях, конкурсах з відгадували загадки, декламування віршів. Багато учасників і глядачів зібрало шоу «Олеся краса – довга коса», що теж проходила у сквері імені відомих Глухівських композиторів, розпочавшись об одинадцятій. Тут демонстрували на маленьких «принцесах» свою майстерність майбутні перукарі з нашого технічного училища. Зачіски виходили у них на славу.

Цими, без перебільшення, шедеврами перукарського мистецтва милувалися десятки, якщо не сотні глухівчан. На завершення учасниць пригостили шоколадками, а майстринь – почастували дуже смачною піцою у новому закладі сімейного бізнесу Буйкових. А ось на стадіоні «Дружба» в цей час змагалися малі прихильники дартсу, в т. ч. і з прийомних сімей. Цей захід організували спільними зусиллями МЦСССДМ та «Спорт для всіх». Головний суддя – Ярослав Кельбас. У віковій категорії 7- 10 років першим став Петро ІВАЩЕНКО з Берегової, а другою – його сестричка Надійка. Серед 10- 11- річних переміг Тимур БОРОДЕНКО з вул. Василенка, на другому місці Іван ЮДІН (вул.Терещенків), третій – Петро СКОРОБАГАТИЙ (Леонова). Досить цікавими виявилися підсумки змагань у віковій категорії 12 років. Беззаперечну перемогу тут отримав Богдан ГЕНА з пров. Боїнського, а ось друге місце поділили, з абсолютно однаковою кількістю балів, Сашко МАЩЕНКО (Берегова) та Микита САВЧЕНКО (Березовського). А бронзовим призером став Дмитро БУХАНІСТИЙ З Поліської. Яскравим та видовищним видався цього року «Крок до зірок» у Міському палаці культури. Діти ж зі схильністю до пригод, і наділені певними аналітичними задатками, отримали нагоду проявити себе у дуже цікавому й пізнавальному квесті «В пошуках скарбів Глухова».

Учасники велопараду, який стартував на площі Рудченка о шістнадцятій, та, й, зрештою, всі бажаючі могли потім побавитись з героями Діснея на ганку палацу культури (де, додамо, раніше організували безкоштовний кіносеанс для дітей). Звичайно, не залишився осторонь цього свята й колектив Глухівського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. До його вихованців знову завітали казкові герої. Діти, в свою чергу, не просто спостерігали за їх грою, але й самі співали, танцювали, виявляли свої кращі якості під час різноманітних ігор, веселих конкурсів. До терцентру цього дня завітали представники управління соцзахисту, ТОВ «Велетень», глухівського відділення «Ощадбанку», політичних партій. Вони привітали дітей, батьків, персонал зі святом, та передали іграшки . На момент, коли робився цей матеріал, мав розпочатися ще один захід з нагоди Міжнародного Дня дитини. Про нього – читайте у номері газети «Кур'єр».
 
 
 
Вл. інф.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости