Новость из категории: Новини

Аварійність на автошляхах Сумщини – 12 ДТП за останні чотири дні

В Головному управлінні Національної поліції проаналізували аварійність на автошляхах області. Правоохоронці обговорили ситуацію, що склалась за останні чотири дні і розробили ряд профілактичних та практичних заходів, покликаних поліпшити стан справ в цьому питанні. Протягом перших днів червня на вулично-дорожній мережі області зареєстровано 12 дорожньо-транспортних пригод, з яких 9 ДТП - з постраждалими. Внаслідок аварій загинули 3 людини, в тому числі – 1 дитина, ще 13 громадян отримали тілесні ушкодження, з них троє – діти. Аби обговорити причини, що призвели до настільки тяжких наслідків, та розробити заходи, аби попередити та запобігти подібному, начальник ГУНП області Микола Лушпієнко зібрав на оперативну нараду керівників всіх відповідних служб та структурних підрозділів. «Категорично неприпустима ситуація, коли гинуть люди, тим більше – діти, - підкреслив головний полісмен області..

Тож ми маємо зробити все від нас залежне, аби виправити стан справ, що склався нині на автошляхах області». У своєму виступі заступник начальника УПД ГУНП Федір Кравченко назвав найбільш поширені причини скоєння дорожньо-транспортних аварій. Це керування транспортним засобом п‘яним водієм, перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил проїзду перехресть та правил маневрування. Окремо наголосив, що в ряді випадків водії втекли з місця вчинення ДТП, залишивши без допомоги потерпілих або своїх же пасажирів. Особливу стурбованість у керівника поліції області викликали останні події, що сталися на автошляхах області 1 по 5 червня. Так 1 червня був скоєний наїзд на дитину-велосипедиста в Краснопільському районі. Водій з місця пригоди зник, дитина загинула. Завдяки вжитим оперативним заходами працівники поліції знайшли втікача і відкрили відносно нього кримінальне провадження. Того ж дня було скоєно наїзд на пішохода в Сумському районі. Чоловік наразі в тяжкому стані перебуває в реанімаційному відділенні лікарні. Водій-порушник також зник з місця пригоди. На його розшук сьогодні зорієнтований весь особовий склад поліції області. 3 червня серйозна дорожньо-транспортна пригода сталася у Тростянецькому районі. Там водій легковика допустив зіткнення з вантажівкою, внаслідок чого тяжко постраждав сам, важких травм зазнали і його два малолітні сини. Ще п‘ять осіб, серед яких трирічна дитина, постраждали внаслідок дорожньо-транспортної пригоди в м. Шостка, під час якої водій не впорався з керуванням. Відтак, автомобіль з‘їхав у кювет та перекинувся. Наступного дня сталися одразу чотири автопригоди. Так, в Лебедині водій легковика скоїв наїзд на жінку-велосипедиста, результаті чого остання отримала переломи кінцівок. Водій з місця пригоди втік. Того ж дня він був затриманий працівниками поліції. Чоловік знаходився у стані сильного алкогольного сп’яніння. В Конотопі п’яний водій «ВАЗу» скоїв наїзд на електроопору, в результаті чого пасажирка його авто загинула на місці події.
 
Тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості отримали учасники дорожнього руху ще в Роменському, Недригайлівському та Ямпільському районах. Аналізуючи ситуацію, учасники наради відзначили, що найрезонансніщі аварії були скоєні переважно водіями у стані алкогольного сп’яніння, у вечірній та нічний час. Були визначені найбільш небезпечні автошляхи, котрі потребують найбільш пильної уваги з боку поліції, та обережності – від учасників дорожнього руху. Такими були визнані магістралі Кіпті-Глухів-Бачівськ, Батурин-Конотоп-Суми, Суми-Путивль-Глухів., Київ-Суми-Юнаківка. Під час обговорення присутні окреслили ряд профілактичних та практичних заходів, що мають поліпшити ситуацію з аварійністю на автошляхах області. Перш за все передбачення пересувних постів груп швидкого реагування, особливо на автошляхах державного значення, що мають слідкувати за дотриманням ПДР всіма учасниками дорожнього руху; залучення на такі чергування працівників патрульної поліції; додаткове відпрацювання основних транспортних напрямків у вечірній та нічний час. Націлення працівників поліції, що заступають на чергування в складі екіпажів, на виявлення та документування аварійно-небезпечних порушень ПДР, особливо фактів керування транспортними засобами водіями у стані сп’яніння, принципове реагування на порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, надання допомоги учасникам дорожнього руху.
 
В зв’язку із підвищеною аварійністю на неосвітлених ділянках доріг керівникам структурних підрозділів на місцях було рекомендовано звернутися до органів місцевого самоврядування у вирішенні питання із забезпечення освітлення вуличної мережі. А також встановлення камер відео-спостереження, організації ремонту автомобільних доріг та контролю за дотриманням визначених правилами паркування транспортних засобів. Окрім того, поліцейські звертаються до широкої громадськості з закликом інформувати службу «102» про будь-які порушення правил дорожнього руху як водіями, так і іншими учасниками дорожнього руху а також повідомляти марки та номери транспортних засобів, водії яких, перебуваючи у нетверезому стані, вирушають в дорогу – це дасть можливість працівникам поліції вчасно зупинити порушника та запобігти ДТП з тяжкими наслідками.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости