Новость из категории: Новини / Новини з відео

Аді Роговцевій виповнилося 80 років (відео)

Людина, яка пройшла неймовірні випробування долею, актриса, яка багато років відчуває фантастичну любов прихильників свого, такого ж фантастичного, таланту, патріотка, для якої підтримка українських воїнів важливіша за блага від виступів у Росії. Це - Видатна Українка Ада Роговцева, наша землячка, зіграла понад 50 ролей у театрі та майже 100 в кіно і, як свідчать її напружені творчі будні, зовсім не збирається завершувати сценічну кар’єру. Усі її героїні зі складною долею, з винятково цікавим і неповторним характером. Ада Роговцева народилася 16 липня 1937 року в Глухові у сім'ї службовця. Її дитинство припало на воєнний і післявоєнний час. Початок війни сім'я зустріла в Одесі, де батько керував відправкою людей в евакуацію. Але родині маленької Ади евакуюватися не вдалося. Пароплав, на який вони, на щастя, запізнилися, вибухнув у них на очах - довелося повернутися в Глухів.

Одним з яскравих дитячих спогадів майбутньої актриси була зустріч Нового Року: "Добре пам'ятаю 31 грудня 1941р. Мені було чотири. Відчувши незвичайний запах у квартирі, я прочовгала босими ногами до кімнати, яка взагалі не опалювалася, побачивши ялинку, зрозуміла, що почалася казка. До зеленої красуні вели білі сліди, які мама намалювала крейдою. Я дійшла по них до ялинки і стала захоплено розглядати іграшки. А вони були - сміх! Клоуни, вирізані з газети, розмальовані яєчка і гірлянда. Але я була на сьомому небі від щастя". З 2014 року незважаючи на свій досить поважний вік Ада Миколаївна їздить на Схід країни в район бойових дій. Розтрощені будівлі, налякані люди, купи розбитої військової техніки — усе це вона бачила на власні очі. А в Краматорську, Слов`янську, Бахмуті, Лисичанську, Сєверодонецьку її тепло зустрічали бійці Збройних Сил, нацгвардійці, добровольці. Уславлена актриса приїжджає до бійців у район АТО не лише з творчою місією. Вона також вирушає туди як мати. І це зовсім не театральна роль, це поклик душі та її небайдужого серця. Як жінка, яка передчасно втратила чоловіка, а згодом і сина, вона дуже розуміє матерів, які благословили своїх рідних на захист української землі.

А ще більше розуміє матерів, чиї сини вже ніколи не повернуться додому. Під час благодійних вистав Ада Роговцева з колегами зібрали й передали на лікування поранених бійців 52 тисячі гривень. За поїздки в район АТО на підтримку наших воїнів, допомогу пораненим Роговцеву в Росії заочно засудили до трьох років ув`язнення. За словами Катерини Степанкової, дізнавшись про це, Ада Миколаївна довго сміялася, мовляв, «усе в житті було, а от за ґратами не сиділа». — Ні за які гроші я не відмовлюсь від власної позиції, — наголошує Роговцева. — Я підтримую свою Батьківщину перед агресією колосального монстра. Не хочу, щоб мене й моїх дітей, онуків знову зробили рабами. Ніколи не прощу владі Росії ті смерті, які вона нам принесла. Згадує вона і місто свого дитинства, приїзди до Глухова. Цього року в будинку культури відбувся творчий вечір Ади Миколаївни.
 
Теплом пройняті її слова про земляків, про своє дитинство. І незважаючи на всі негаразди, які випали на долю улюбленої актриси, хочеться в день ювілею, а 16 липня цього року їй виповнюється 80 років, побажати завжди залишатися зіркою театру і кіно, даруючи глядачам свій талант, світло очей і чарівну посмішку.
 
 
Вл.інф.

+++

Я життя не підганяла,

Зупиняла, як могла,

Та ніколи не встигала,

Хоч хвилини берегла.

Діти виросли. Незчулась –

А вже сива. Дивина.

Як дівчам була, забулось…

Старість. Старість. Новина…

Ада Роговцева



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости