Новость из категории: Новини / Події

На Сумщині невдала спроба змайструвати брелок з бойового набою призвела «умільця» до госпіталізації та кримінального провадження

20-річний житель Тростянця намагався приховати від медиків та правоохоронців справжню причину свого поранення. Та останні  досить швидко з’ясували, що травму чоловік отримав від розриву бойового набою. Під час огляду його домогоспосподарства, де чоловік і отримав поранення, поліцейські виявили арсенал подібних набоїв та зброю.

На Сумщині невдала спроба змайструвати брелок з бойового набою призвела «умільця» до госпіталізації та кримінального провадження

До чергової частини Тростянецького відділення поліції надійшло повідомлення, що до хірургічного відділення місцевої лікарні був доставлений 20-річний місцевий з проникаючим пораненням лівої гомілки. Постраждалий пояснював, що травмувався під час роботи із бензопилою на власному подвір’ї.

Правоохоронці, які прибули до лікарні, не змогли відразу поспілкуватись з постраждалим, який на той час знаходився під дією медпрепаратів. Тож для з’ясування всіх обставини події, поліцейські завітали до домоволодіння потерпілого, де сталось поранення.

За місцем мешкання чоловіка на правоохоронців чекав цілий «бойовий арсенал», який власник помешкання незаконно зберігав в себе вдома. Поліцейські виявили та вилучили біля двох десятків набоїв калібру 9 мм, дві сигнальні ракети, світло-шумову гранату, пістолет «Флобер», тактичний та саморобний ножі, а також магазин для набоїв від ручного кулемета.

«Коли постраждалий прийшов до тями, поліцейські поцікавились звідки в нього така кількість озброєння та з якою метою він зберігав його вдома, - говорить Юрій Безуглий, начальник Тростянецького відділу поліції. – Той  визнав, що вся ця зброя та боєприпаси є його власністю, але звідки він її взяв і для чого зберігав, пояснити відмовився. Що стосується травми – він її отримав вдома від розірву бойового набою, з якого чоловік намагався зробити брелок».

Все вилучене поліцейські направили на експертне дослідження. Відрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання  у вигляді позбавлення волі терміном від двох до п’яти років. Поліція з’ясовує  походження «арсеналу» та мету його зберігання.  

Відділ комунікації поліції Сумської області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости