Новость из категории: Культура

Україна скрізь віки: погляд юного художника

У Глухівському краєзнавчому музеї на День Захисника Вітчизни відкрилася виставка образотворчих робіт переможців конкурсу« Україна скрізь віки». Конкурс є складовою амбітного проекту ART IN HEARTS, покликаного передати засобами образотворчого мистецтва індивідуальні відчуття історії та культури України. Як поінформувала організатор конкурсу Олена САВОЩЕНКО:

- Ми запросили дітей разом з дорослими – батьками, викладачами створити роботи певної тематики: «Україна – це я», «Моє місто – моя історія», «Ілюстрація до творів українського автора», «Україна. Героїчні та трагічні сторінки її історії», «Захисники Батьківщини», «Місто Глухів – столиця Гетьманщини» - по одній від дорослого та дитини, виставити на нашому сайті. Компетентне журі оцінювало їх разом, визначало 18 пар переможців: три вікові категорії дітей, у кожній 6 переможців (один на певну тематику)

Журі, до якого увійшли відомий графік Лариса АПОЛОНОВА, художник – абстракціоніст Ельвіра ДАЕЛЬ та член національної спілки художників України Анастасія ХУДЯКОВА оцінювало роботи , яких надійшло аж 120, з усіх регіонів України, до 8 жовтня. А чотирнадцятого – на Покрову та День захисника Вітчизни у краєзнавчому музеї розпочався сам вернісаж. Експозиція працюватиме до 28 жовтня. На ній представлені роботи «художніх пар» зі столиці, Львова, Сум, Кременчука, Могилева – Подільського. Від самого Глухова на виставку відібрали картини Єлизавета ЗОЛОТАРПЬОВОЇ, Лесі КУРЛУК, Кіри АНДРІЇШИНОЇ, Дарини КОТОВОЇ, Артема КРИВОШЕЯ, Марини ПОДСТАВКИ. Переможців конкурсу на відкритті виставки привітав депутат Глухівської міської ради Олександр БУЙКОВ.
 
Андрій КОВАЛЕНКО


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости