Новость из категории: Інформація

Безоплатна юридичга допомога: проїзд дитини в поїзді: все, що потрібно знати

Майбутня подорож на поїзді з дітьми багатьох батьків ставити у глухий кут: які документи необхідні, чи варто купувати квиток на дитину і з якого віку оплачувати проїзд. Надаємо роз’яснення всіх нюансів проїзду дитини в поїзді.

До скількох років можна безкоштовно їздити дітям на поїзді, коли потрібен дитячий квиток?

Діти до 6 років перевозяться безкоштовно, але якщо пасажир перевозить двох і більше дітей, то право безкоштовного проїзду має лише одна, а для решти необхідно придбати квитки, на який діє знижка 75% вартості квитка дорослого пасажира. Враховуйте той факт, что дитині НЕ надається окреме місце і їхати доведеться на одній полиці.

Пасажири, які планують свої подорожі залізничним транспортом із дітьми до 14 років, про обов’язковість наявності оригіналів документів, які підтверджують вік дитини, для уникнення непорозумінь під час поїздки залізничним транспортом.

 

У п. 2.28. «Правил перевезнь пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України» зазначено, що «діти до 14 років допускаються до перевезення в пасажирських поїздах тільки в супроводі дорослих», а п.2.29 - що «пасажир повинен мати оригінал документа, який підтверджує вік дитини, і надавати його особам, які контролюють, під час посадки в поїзд та на шляху прямування». У п 2.31: «дитина до 6 років, якщо вона не займає окремого місця, перевозиться з дорослим пасажиром безплатно без придбання поїзного документа».

У п.2.32 зазначено: «при прямуванні з одним дорослим пасажиром більше однієї дитини до 6 років пасажир повинен додатково придбати дитячий проїзний документ на кожне місце, займане дітьми». Якщо супровідник бажає мати окреме місце для кожної дитини, то , згідно з п.2.33 «перевезення дитини від 6 до 14 років та дитини віком до 6 років, для якої супровідник бажає мати окреме місце, здійснюється за дитячими проїзними документами»

Провідник повинен перевірити наявність проїзних документів та інших супровідних, у тому числі і наявність оригіналу документа, який підтверджує вік дитини, найперше при посадці пасажирів у поїзд.

Чи потрібна довіреність дитини в поїзді?

Головне, потрібно мати з собою документ , який засвідчує особу супровідника і свідоцтво про народження самої дитини.

Якщо дитина виїжджає за кордон, батькам обов’язково потрібно оформити на супровідника нотаріально завірений дозвіл.

За матер і алами us13.campaign-archive1.com



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости