Новость из категории: Статті

Вандалізм на Вознесенському кладовищі: хто винен

Глухівська міська влада зреагувала на звинувачення щодо бездіяльності до вандалів на Вознесенському кладовищі.

Цю проблему досить давно піднімає співробітник НЗ «Глухів» Олександр МІРОШНИЧЕНКО. Свого апогею скандал навколо найвідомішого з наших цвинтарів сягнув, коли від нового поховання постраждали могили відомої родини священнослужителів АНДРІЄВСЬКИХ. Ось що зазначив з цього приводу на своїй ФБ – сторінці 6 листопада сам О. Мірошниченко:

Я не могу сдержать слез, простите... Только что пришел из Вознесенского кладбища. Зачем-зачем, все эти усилия?! Зачем эти посты на Фейсбуке, заявления в милицию, статьи, обращения к меру...?! Что бы вы, глуховчани, опомнились! Вы катитесь в АД! Могилы семьи глуховских священников Андриевских уничтожены... А ведь еще живы их родственники.

А ось таке написали автори відповідного посту на ФБ-сторінці Глухівської міської ради трьома днями пізніше – 9 листопада:

найбільше дивує те, що вандали впев нені в своїй абсолютній безкарності, тому й не ховаються.

Відтак, небайдужа громадськість Глухова вже не вперше б’є на сполох. Дехто, навіть, відверто звинувачує деяких представників місцевої влади в участі у «корупційних схемах», а саме видачі потрібних документів для проведення реставрації надгробків на кладовищі, чи дозволу на здійснення поховання на місці вже існуючої могили.
Отож, хочемо повідомити мешканців Глухова про те, що місцева влада неодноразово офіційно зверталася до Глухівського відділу поліції з метою вирішення цього болючого для містян питання, адже розслідування вчинення актів вандалізму на кладовищах належить до компетенції правоохоронців.

Додамо, що останніми роками НЗ «Глухів» на Вознесенському кладовищі виявлено 250 надгробків, які належить занести до переліку об’єктів культурної спадщини.

Андрій КОВАЛЕНКО, за матеріаламе мержі Фейсбук



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости