Новость из категории: Статті

Отець Назарій: ми не можемо стояти осторонь

У вірян Київського Патріархату, котрі мешкають на Глухівщині, з`явився, нарешті, свій благочинний – отець Назарій. Він служитиме у Глухові, Пустогороді, Чернєвому. Невдовзі після висвячення пустогородського храму зустрілися з ним, і задали декілька питань.

- Ви, бачу, досить молода людина. Багато хто з ваших однолітків, як то кажуть, ще знаходяться в пошуках себе. А тут – відповідальна посада священнослужителя, та ще й у регіоні, де відношення до київської церкви, м`яко кажучи, доволі неоднозначне. Це засвідчує, що з дорогою в житті ви, власне, визначились. Яким був ваш шлях до Бога?

- Народився 20 травня 1993 року у Самборі, що на Львівщині, з трьох років виховувався у дитячому будинку, а потім, після дев’яти класів, 2010 року, вступив до Волинської семінарії. Згодом закінчив Волинську Православну Богословську Академію. Отримавши диплом бакалавра, був висвячений у сан диякона, пізніше і священика.

На знімку: отець Назарій з донечкою Софійкою

Це загальні моменти, а якщо взяти глибше, то напевне, перші зерна любові до Бога заронили мені ще за часів перебування у дитячому будинку, коли нас водили до православного храму. Там відволікався від всього невеселого, безрадісного, що оточує зазвичай дитину, яка зростає поза сім’єю. Там відбувся отой перший порух, і чимдалі він посилювався. Почав спілкуватися зі служителями, і, врешті, дійшов рішення йти тим шляхом, яким йду. Певну роль зіграло й те, що мій дядько свого часу був ректором Волинської духовної семінарії (нині Академія).

Під час навчання у Духовній Академії познайомився з майбутньою дружиною – Алісою, яка на той час була студенткою педінституті.

Ось цікавий момент: на навчанні, відвідуючи щосуботи й неділі кафедральний собор Луцької і Волинської єпархії Київського патріархату, намагався осягнути суть Богослужіння, і прийшов до певних висновків…

- Вибачте, але, гадаю, читачеві поки цікавіше довідатися, як вам наш край і наші люди.

- Добре, для чого нам потрібне богослужіння, поміркуємо наступним разом, і ви, певен, зробите на цю тему цікавий матеріал. Поки ж зазначу, що моя поява тут невипадкова. Я і мої керівники далекі від думки, що повинні навертати тутешній люд у якусь нову віру. Бог у нас один, як і православний обряд. Просто у Глухові й околишніх селах стрімко більшає тих, хто прагне прихилитися до рідної, української церкви, хто хоче служби і прославляти Господа українською мовою. Відповідно, ми не можемо це ігнорувати. Як і личить особам духовного сану, йдемо назустріч людям.

- Вже проводили служби?

- Так, минулої неділі, у Чернєвому. А на четвер, коли відбувається згадування Григорія Богослова, пустогородські вірні дуже прохали провести Богослужіння. На цю неділю буде відправа й у приміщенні Інституту луб’яних культур. Як бачите, поле діяльності тут доволі широке. Я, як священник, виконую треби. За бажанням можете звертатися за телефонами 0630411711, 0680308009 , 0991371445

Записав Андрій КОВАЛЕНКО



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости