Новость из категории: Новини

Служба поліцейських детективів Сумщини отримала перші оцінки своєї роботи

На координаційній нараді, що відбулась на базі Охтирського відділу поліції під головуванням керівника поліції області Миколи Лушпієнка та за участі керівника Охтирської місцевої прокуратури, присутні розглянули перші результати роботи новоствореного підрозділу поліцейських детективів та обговорили новітні методи та напрямки його діяльності.

Нагадаємо: на початку року у відповідності з вимогами керівництва Національної поліції в Охтирці стартував пілотний проект по створенню підрозділу так званих поліцейських детективів, котрий вже має суттєві позитивні здобутки у своїй роботі.

Як доповів начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько, на сьогодні в Охтирці працюють за такою схемою 16 працівників поліції. За цей період ними вже розкрито 76 злочинів, серед них - 49 тяжких та 4 - особливо тяжких.

«Реформи в поліції торкнуться кожної служби, починаючи від чергових частин і закінчуючи тим же слідством, – зазначив начальник ГУНП в області Микола Лушпієнко у своєму виступі перед особовим складом охтирської поліції та запрошеними присутніми. – Замість колишньої служби ДАІ та патрульних сьогодні працюють групи реагування патрульної поліції. Наразі працює проект поліцейських детективів. Безумовно, ми вже сьогодні бачимо перші позитивні результати роботи новоствореної служби. Якщо вона доведе свою ефективність та спроможність швидко та на високому професійному рівні розкривати злочини, збирати доказову базу та направляти справи до суду, в наступному році такі підрозділи будуть працювати в інших територіальних відділах та відділеннях поліції області».

Присутня на нараді керівник Охтирської місцевої прокуратури Юлія Слабунова висловила сподівання, що робота досудового слідства за цією схемою дасть не лише суттєву користь самій поліції, але й позитивно відобразиться на криміногенній ситуації в нашому регіоні, дасть змогу захистити права кожного з громадян та оперативно викривати й затримувати осіб, що скоїли злочини.

Під час зустрічі присутні обговорили інші питання роботи новоствореної служби та визначили подальші напрямки та методі її роботи.

Відділ комунікації поліції Сумської області



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости