Новость из категории: Новини

Глухівчанин перерахував шахраям понад 185 тисяч гривень, але товар так і не отримав.

До Глухівського відділу поліції із заявою про шахрайство звернувся 66-річний місцевий житель. Чоловік розповів, що в пошуках привабливої ціни на автомобіль, натрапив на дуже вигідну пропозицію на одному з сайтів в Інтернеті. Зв’язавшись із продавцем, покупець домовився про зустріч у офісі цієї організації, яка знаходилась у іншій області. Прибувши до іншого регіону, покупець автомобіля зустрівся з «продавцем» та, майже не читаючи, підписав надані ним папери на придбання автомобіля.

Однією з умов купівлі автівки виявилось умова передоплати всієї суми, після чого фірма зобов’язувалась поставити автомобіль безпосередньо покупцю. Нічого не підозрюючи, заявник перерахував понад 185 тисяч гривень на вказаний розрахунковий рахунок. Про те що його ошукали глухівчанин зрозумів не одразу, продовжуючи чекати на товар близько тижня. Лише коли на його дзвінки перестав відповідати продавець, а бажаний автомобіль так і не прибув, чоловік зрозумів, що став жертвою шахрая.
 
Наразі за даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та проводять подальші розшукові заходи, аби встановити особу зловмисника та повернути потерпілому кошти. «Вкотре застерігаємо громадян не довіряти незнайомим людям, особливо коли справа стосується ваших статків, – звертається Леонід Бібік, начальник Глухівського відділу поліції. - Будьте обачними купуючи товари в Інтернеті. Пам'ятайте, що у Всесвітній мережі можуть продавати неіснуючий товар. При здійсненні покупок оплачуйте товар тільки після його отримання. Так ви вбережете себе і свої кошти від шахраїв. В тих випадках, коли продавець не погоджуюється відправляти товар без повної оплати чи завдатку, відмовляйтесь від подальшого спілкування з таким продавцем, адже вірогідність того, що це «шахрайська пастка» дуже висока».
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости