Новость из категории: Новини / Новини з відео

Пам`ять героїв Крут жива (відео)

З нагоди Дня Героїв Крут у Глухівському краєзнавчому музеї відбувся масштабний захід – година пам’яті «На Аскольдовій могилі поховали їх…», за участі патріотичної громадськості, міського керівництва, молоді. Співробітники установи Олена ОНОПРІЄНКО та Юрій ГОЛУБ повідали про передісторію, перебіг, та значення трагічних подій для, які відбувалися сто років тому, для ствердження України як самостійної держави. Взяв слово на годині пам’яті й міський голова Мішель ТЕРЕЩЕНКО. Виступаючі підкреслювали, що саме під Крутами українці засвідчили своє прагнення боронити молоду свою державу зі зброєю в руках. Певні, що це не пройшло мимо вух хлопців у кадетських одностроях, яких було чимало у залі музею.

У далекому 1918 році, на відміну від тодішніх українських державних мужів, які тішили себе ілюзіями, що більшовики не підуть війною проти своїх колег по світогляду, українських соціалістів, наші молоді патріоти: студенти, гімназисти, кадети, юнкери, виступили боронити Україну. Найбільша заслуга героїв Крут: вони на декілька днів затримали просування більшовицьких загонів.

Це дало змогу українським дипломатам укласти мирну угоду з Німеччиною та її союзниками у Брест – Литовському. Вшановуючи пам’ять молодих патріотів, які поклали життя за Україну присутні виконали державний гімн.
 
Вл. інф., фото Оксани ДРУПП


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости