Новость из категории: Статті

Основні типи хостингу

На перший погляд вибір хостингу може здаватися завданням не з простих. Насправді, щоб визначитися, досить деяких базових знань.

Основні типи хостингу

Хостинг - це місце, виділене для «зберігання» сайту і його коректної роботи на якомусь віддаленому сервері. Є кілька основних видів хостингу, з чітким поділом під задоволення конкретних запитів веб-проектів. Так що користувачеві варто лише сформулювати потреби свого проекту і прочитати нижченаведену статтю, щоб зробити оптимальний вибір самостійно.

Віртуальний хостинг

Цей вид хостингу є найпоширенішим. Віртуальний або shared хостинг не вимагає спеціальних знань для адміністрування і є найбільш демократичним за ціною. У цьому варіанті послуги діляться між кількома, найчастіше, навіть сотнями, проектів відразу. Відповідно, між усіма діляться і потужності єдиного сервера. Саме таке сусідство забезпечує невисокі тарифи на послугу. При цьому клієнти можуть розраховувати на повноцінну роботу своїх веб-ресурсів у надійних хостинг-провайдерів. І що важливо - на технічну підтримку, яка підстрахує в разі проблем.

Як правило, клієнти віртуального хостингу - сайти-візитки, блоги, персональні сторінки тощо.

VPS / VDS

Віртуальний сервер частково схожий за своїми функціями на віртуальний хостинг. Його потужності все так само діляться між кількома проектами. Але таких проектів набагато менше. Відповідно виділяються потужності і місця для зберігання набагато більше. І кожному дістається чітко обумовлена ​​частка відповідно до оплаченого тарифу. Крім того, виділений сервер надає можливості адміністративної настройки. Це зажадає від адміністратора деяких технічний знань. Плюсами цього сервісу будуть: розміщення необмеженої кількості сайтів, баз даних, а також установка будь-якого ПЗ і скриптів.

Клієнтами цього виду послуги можуть стати, наприклад, невеликі інтернет-магазини.

Collocation і Dedicated сервер

Collocation - тип послуги для власників власних серверів. Використовуючи collocation, ви розміщуєте свій сервер на території датацентру провайдера. В оренду увійде фізичне місце розміщення, електроживлення, канал зв'язку і ін.

Dedicated сервер дає можливість орендувати сервер в датацентрі.

Це дорогі варіанти, що дають необмежені можливості налаштувань. Їх вибір буде доцільний для складних проектів і проектів в розвитку, таких, як великі інтернет-магазини або онлайн-ігри.

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости