Новость из категории: Новини

Новини коротко

Для поранених бійців АТО

Як передбачено обласною комплексною програмою соціального захисту населення на 2017-21 рр., ще чотирьом пораненим АТО-шникам нададуть одноразову матеріальну допомогу за рахунок обласного бюджету – 25 тисяч гривень кожному. Цього року по стільки отримали 22 поранених учасників АТО.

За інформацією sumypost.com

Скандал через персональні дані?

Схоже, у Глухові назріває скандал, пов’язаний з тим, що ТОВ «Зеленбуд» включив персональні дані потенційних клієнтів до своєї бази даних, і, користуючись цим, розсилав їм квитанції за надання послуг з вивезення ТПВ без укладання угод. Деякі глухівчани поскаржилися на товариство, що, у свою чергу, спонукало мера М. ТЕРЕЩЕНКА направити звернення до уповноваженого ВРУ з прав людини аби той організував перевірку «Зеленбуду» для захисту персональних даних громадян.

Вл. інф.+FB

На оборону країни

Лише 2017 року на Глухівщині зібрано 4,3 млн. грн. військового збору. Це більше на 2,8 млн. грн.., ніж роком раніше. А січень поточного року приніс понад 330 тис. грн. податкового збору, що спрямовується на оборону країни від «гібридного» агресора.

Вл. інф.

Крадуть і блакитне паливо

Минулого року зафіксовано 854 крадіжок природного газу з мереж Сумщини: 816 – побутовими, 38 – промисловими споживачами. Матеріальна шкода, завдана «Сумигазу», оцінюється приблизно в 5 млн грн. А вже за перші місяці поточного року виявлено близько ста крадіжок блакитного палива. Як повідомляє sumypost.com, найчастіше до нелегального відбору газу вдаються власники великих будинків.

Нове слово у коноплярстві

Наприкінці минулого року перелік наукових праць про промислові коноплі поповнився монографією "Трихоми і канабіноїди конопель. До теорії селекції ненаркотичних сортів” колективного авторства провідних селекціонерів глухівського ІЛК НААН України - М.Д. МИГАЛЯ, І.Л. КМЕЦЯ, І.М. ЛАЙКА. У монографії розглядаються теоретичні питання селекції конопель, пов’язані з функціонуванням двох типів трихом – залозистих і цистолітових, які відіграють важливу роль в життєздатності рослин.

За інформацією ibc-uaas.at.ua



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости