Новость из категории: Спорт

Турнір з армспорту

4 березня у великій спортивній залі ЗОШ №3 відбувся перший після майже двадцятирічної перерви турнір з армспорту.

Один з організаторів змагань – керівник міського центру фізичного здоров’я населення Микола КОЛТАКОВ зазначає з цього приводу на своїй FB-сторінці таке : « Кілька разів спортивні ентузіасти давали поштовх виду спорту, організовуючи турніри різного рангу, але самі спортсмени так і не змогли організуватися і створити міську федерацію з виду спорту, відкрити відділення ДЮСШ, зробити заняття та участь в турнірах і чемпіонатах систематичними.

Перший турнір в Глухові з армрестлінгу в 1989 році, провів наш батько - Володимир Миколайович Колтаков. Прочитавши статтю в газеті «Радянський спорт» про арм, яка була супроводжена кресленнями столу для боротьби на руках, Володимир Миколайович зумів зробити кілька столів і разом з однодумцями проводив турніри в клубі «Співзвуччя», в міському парку, на стадіоні «Дружба». Варто відзначити, що саме в Глухові вперше в Сумській області були проведені змагання рукоборців.»

Отже, нинішній турнір можна вважати другою спробою. До неї глухівські спортсмени підійшли, можна сказати, на злеті, з двома медалями чемпіонату Сумщини, який відбувся в лютому.

Повернемося, однак до нинішніх змагань. Вони проводилися з дотриманням всіх необхідних умов: кваліфіковане суддівство, зважування, жеребкування, урочисте відкриття з підняттям державного прапору і виконанням гімну. Боролися на праву і ліву руки, в категоріях до 75 і до 90 кг.; у першій двоє, у другій – 8 спортсменів. Система - з вибуванням після двох поразок.

Героєм дня, безперечно, став Олександр ЛИМАН (до 90 кг.), який переміг в змаганнях і на ліву, й праву руки. Надзвичайно видовищним і захоплюючим був його поєдинок у суперфіналі з Сергієм ШИЛІНИМ.

Проведення чемпіонату стало можливим завдяки дієвій підтримці міського відділу молоді та спорту, МЦФЗН «Спорт для всіх», ФСК «Гармонія», ЗОШ №3. Організатори також засвідчили свою щиру вдячність за організаційну допомогу та фахове суддівство Володимиру та Івану КОЛТАКОВИМ, Валерію ДРУЧКУ, Володимиру КОЛТАКОВУ, Максиму СИДОРКІНУ, Віктору СЛОБОДЯНИКУ, Володимиру ГОРОВОМУ, В`ячеславу МОКРОУСОВУ.

Наводимо дані підсумкових протоколів змагань.

Чемпіонат Глухова з армспорту, 4 березня

Права рука
Вагова категорія до 75 кг
1. Гурінов Олександр
2. Кириченко В'ячеслав

до 90 кг
1. Лиман Олександр
2. Шилін Сергій
3. Стеценко Микола

Ліва рука

Вагова категорія до 75 кг
1. Кириченко В'ячеслав
2. Гурінов Олександр

до 90 кг
1. Лиман Олександр
2. Горовий Володимир
3. Мокроусов В'ячеслав

Вл. інф. + Facebook, фото Миколи КОЛТАКОВА



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости