Новость из категории: Новини / Новини з відео

Розумне місто – це й про нас (відео)

Наприкінці лютого у столиці, в приміщенні КМДА, проходила ІІ міжнародна професійна виставка і конференція SMART BUILDING, де демонструвалися світові й українські досягнення в галузі інтелектуальних систем і автоматизації, енергоефективності та smart-рішень для створення "розумного будинку" і "розумного міста".

Розумне місто – це й про нас (відео)Розумне місто – це й про нас (відео)

Її рівень засвідчує серед іншого, і представництво Сумщини, від якої взяв участь, наприклад, заступник директора "Сумиміськсвітло" Микола СИДОРЕНКО. Виставка-конференція стала, по суті, єдиним майданчиком, який об'єднав стартапи, невеликі локальні компанії з відомими світовими брендами та компаніями зі сфери розумних технологій і будівництва. На заході були представлені шість тематичних блоків: — розумний будинок; — розумне місто; — енергоефективність; — автоматизація будівель; — IoT- рішення; — Audio/Video. Перед виставкою організатори підкреслювали наступне:

«З огляду на щорічне зростання цін на енергоносії, а також прагнення кожної окремої людини навчитися економити за рахунок застосування останніх новинок і розробок – ми презентуємо всі існуючі технології на нашій виставці і обговоримо всі тенденції і проблеми в діловій програмі заходу» . Судячи з усього, це їм цілком удалося. У публікаціях, присвяченій події, йшлося, що форум SMART – технологій, дійсно, зібрав кращих експертів галузі. Саме тут представники бізнесу, розробники, забудовники отримали масу корисної інформації, зробили певні стратегічні напрацювання, і – донесли один одному різні бачення розвитку сучасного міського середовища.

Розумне місто – це й про нас (відео)Розумне місто – це й про нас (відео)Розумне місто – це й про нас (відео)Розумне місто – це й про нас (відео) Розумне місто – це й про нас (відео)Розумне місто – це й про нас (відео)Розумне місто – це й про нас (відео)Розумне місто – це й про нас (відео) Розумне місто – це й про нас (відео)Розумне місто – це й про нас (відео)

Саме в останньому ключі мислить представник від Глухова, який взяв участь у роботі форуму – підприємець, депутат міської ради Олександр БУЙКОВ. Ось його враження від побаченого і почутого:

- Особисто мене вразив вітчизняний стартап PassivDom, який представив проект модульного житлового будинку, що претендує на звання найтеплішого у світі. Їхня технологія дозволяє створювати енергоефективні помешкання, де можна обходитись виключно сонячною енергією.

Варто згадати й розробки IoT (ІНТЕРНЕТ РЕЧЕЙ) - системи, що передбачає, уявіть лишень, спілкування предметів навколо нас! Вона використовує низку датчиків: руху, місця положення, освітлення, тепла, вологості, сигналізації, затоплення, задимленості та інші для побудови розумних міст та будівель. Інтернет речей масово впроваджується з початком розгортання мобільними операторами мережі четвертого покоління LTE (4G). До речі, з березня в Україні розпочалося отримання відповідних ліцензій мобільними операторами.

Розумне місто – це й про нас (відео)

Споглядаючи все це багатство майбутнього (вірю, що для нас не такого вже й далекого), намагався перевести отриману інформацію, так би мовити, у площину практичного запровадження. Зрештою, сформував одну ідею – рішення ефективнішого використання електроенергії на освітлення фасаду головної будівлі міської ради. Галогенні лампи, наявні тут, ефективно працюють лише на відстані 2–3 метри, споживаючи не менш за 200Вт кожна. А ще індекс пилевологозахисту світильника IP44, в якому вони працюють, дуже низький. Це суттєво зменшує термін їх використання. Тому, як на мене, варто замінити пристрої освітлення фасаду міськради на вуличні світлодіодні світильники з вищим індексом пилевологозахисту, звісно, з приєднанням до системи управління – концентратор ІСУво.

Розумне місто – це й про нас (відео)Розумне місто – це й про нас (відео) Розумне місто – це й про нас (відео)Розумне місто – це й про нас (відео)

А взагалі, і це відзначали знайомі компетентні фахівці, наш Глухів останнім часом в питаннях впровадження сучасних технологій, пристроїв та мережі в галузі відеоспостереження, сучасного вуличного світлодіодного освітлення, почав випереджати багато міст України.

Свідоцтвом серйозного розвитку у Глухові «розумних» технологій є місцева система відеоспостереження. Останні два роки її активно використовують для організації масових заходів, відстеження криміногенної ситуації, розкриття протизаконних діянь, постійно, зазначимо це окремо, вдосконалюючи. На сьогодні наші відеокамери працюють так, що, наприклад, можуть розпізнати будь-який автомобільний номер о темній порі доби, навіть за поганого освітлення, практично у пітьмі.


Виходить, розумне місто – це вже і про нас?


Андрій КОВАЛЕНКО



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости