Новость из категории: Статті

Чистий четвер став брудним

До редакції нашої газети звернулася глухівчанка Ніна Старченко зі своєю проблемою. «5 квітня я пішла на кладовище привести до ладу могилки своїх батьків та близьких родичів, - розповідає нам Ніна Миколаївна. – Від побаченого я ледве не втратила свідомість: 4 пам’ятника, лавка та стіл були заляпані грязюкою! Крім того, 2 –х могилок взагалі не були видно з – під землі – їх повністю засипало. Мані стало погано, піднявся тиск. Я відразу зрозуміла, що весь бруд з’явився через те, що поруч дуже неохайно копали могилу. Вдалося мені поговорити із жіночкою, яка приїхала з міста Суми ховати свого родича. Їй було дуже соромно, що так все вийшло, але ж вона не винна і не несе відповідальності за робітників, яким сплатила гроші за обсяг роботи! Я – не єдина постраждала від дій безвідповідальних копачів. На кладовищі зустрілась глухівчанка, яка саме відмивала пам’ятник своїх близьких – він теж були заляпані копачами.

Жінка сказала, що принесла вже біля 30-ти відер води з великої відстані. І це ще не кінець… До речі, сторож кладовища Світлана Васютенко розповіла, що багато людей скаржаться на бруд біля могилок. Так, це вищевказана сумчанка Самарець, глухівчанка Любов Кузьміна і місцевий мешканець Володимир Ковальчук. Знаючи, чия фірма так недбало займається обслуговуванням поховань («Вічність»), я відразу ж подзвонила до її начальника Артема Гриба. У відповідь почула лайку. Мовляв, я не дивлюся за твоїми робітниками, то ж і ти не чіпляйся до моїх! Згодом Артем Володимирович приїхав разом зі своїми підлеглим, що накоїв біди. Але замість того, щоб порозумітися і винайти якесь спільне рішення проблеми, Гриб почав мені погрожувати фізичною розправою! Після цього мені стало дуже зле, підвищився тиск і я звернулася до лікаря, лікувалася вдома під крапельницями. Потім пішла до прокуратури і все розповіла. Мене відправили до поліції, де я написала заяву про пряму погрозу моєму життю, що підтвердили очевидці. В мене є прізвища всіх цих свідків. Але чомусь правоохоронці мене не захистили: дільничний інспектор, якого прислали розібратися в ситуації, фактично нічого не зробив. Він навіть на кладовище не заходив, а просто поспілкувався з водієм та черговою. Через деякий час від поліції прийшла відповідь на мою заяву, що справа закрита в зв’язку з відсутністю складу злочину!».
 
Прокоментувати звернення Ніни Старченко ми попросили Артема Гриба, якого вона звинувачує у цій проблемі. Ось що нам розповів Артем Володимирович: «Минулої зими було багато снігу, і погодні умови значно ускладнили роботу нашого підприємства. Щоб добратися до виділеного місця поховання, треба лопатою попрацювати набагато більше, ніж копати саму могилу. Навкруги – одні кучугури, з – під яких навіть верхівок пам’ятників не було видно. Копачі виконували свою роботу, навіть не здогадуючись, що комусь шкодять. І тільки навесні, коли сніг розтанув, все і виявилося. Кожного дня наша фірма копає по півсотні могил, а то і більше. Звісно, ображених було багато. Але ми ж не відмовляємося виправляти своїх помилок, і сторожеві казали, щоб в разі скарг телефонували нам – приїдемо та вирішимо питання. Все начебто було нормально, ніяких сварок ні з ким. А стосовно конфлікту зі Старченко, то фактично вся інформація з її вуст не відповідає дійсності. Мій працівник згоден був вимити пам’ятники від бруду, і з’явився для цього на кладовище, але жінка навіть не підпустила його, сама все демонстративно зробила. Щодо погроз життю Ніни Миколаївни – то все це видумки».
 
Офіційна відповідь в.о. начальника глухівської поліції Сергія Буханістого свідчить про те, що справу по погрозам закрито за відсутністю складу злочину.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости