Новость из категории: Новини

Вшанували ліквідаторів

На річницю Чорнобильської трагедії, 26 квітня, глухівчани щорічно вшановують пам’ять тих, хто пішов з життя, борючись з наслідками аварії на четвертому блоці ЧАЕС. Цього скорботного дня біля відомого монументу напроти «м`ясокомбінатівського» будинку відбувся традиційний мітинг-реквієм, за участі представників міської та районної влади, громадськості та, звісно, самих ліквідаторів.

Від імені останніх до присутніх звернувся з промовою керівник глухівської організації інвалідів та ліквідаторів Чорнобильської катастрофи Н.С. ДЕЩЕНКО, зазначивши наступне: Двадцять шостого квітня вісімдесят шостого о першій годині ночі на Чорнобильській атомній електростанції пролунав вибух, який сколихнув світ, закарбувавши в пам’яті людства дату жахливої техногенної катастрофи.
 
То була всенародна катастрофа, яка нікого не залишила байдужим. Минають роки, проходять десятиліття, а пам'ять знову і знову повертається до тієї страшної трагедії Також брали слово міський голова Мішель ТЕРЕЩЕНКО, керівники районної влади. Пам’ять про «чорнобильців», які наклали найдорожчим - власним життям заради порятунку прийдешніх поколінь, вшанували хвилиною мовчання та масовим покладанням квітів. Напередодні співробітники територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради відвідали ліквідаторів, які знаходяться на їхньому обслуговуванні, вручивши їм подарунки.
 
Вл. інф.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости