Новость из категории: Новини / Події

На Сумщині поліція затримала зухвалих злочинців, що скоїли розбійний напад на літню жінку

Вночі подільники вдерлися до будинку, де проживала самотня 77-річна пенсіонерка та, скориставшись її безпорадним станом, забрали близько 4000 гривень. В подальшому вони мали намір полишити Сумщину. Але їх планам завадили працівники поліції. Вжитими оперативними заходами вже наступного дня вони вирахували зловмисників і доставили їх до відділу поліції. Коли поліцейські отримали інформацію, що на літню жительку одного з сіл Глухівського району скоєно розбійний напад, за вказаною адресою негайно виїхали група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група місцевого відділу.

Потерпіла розповіла, що відпочивала, коли вночі через вікно увірвались два чоловіки в масках на обличчях . Один з них підійшов та схопив її за шию, вимагаючи гроші, а інший тим часом, нишпорив по будинку в пошуку заощаджень. Знайшовши 4000 гривень, вони полишили будинок, попередньо розбивши мобільний телефон старенької, аби та не змогла покликати на допомогу. Викликали поліцію лише вранці. Тоді до пенсіонерки приїхали її схвильовані родичі, які не могли до неї додзвонитися. « Проаналізувавши ситуацію ми негайно розпочали комплекс оперативних заходів спрямованих на розшук зловмисників, - розповідає Роман Невожай, начальник Глухівського відділу поліції. - Адже час був втрачений і діяти потрібно було швидко. Негайно розпочали перевірку раніше засуджених осіб, схильних до скоєння подібних злочинів, виставили наряди поліції на дорогах, орієнтували колег з прилеглих до нас районів. Так в поле нашого зору потрапив 28-річний житель сусіднього села, який декілька місяців тому повернувся з місць позбавлення волі за крадіжки та грабежі.

Відносно нього була отримана інформація , що він може бути причетним до скоєння цього злочину. До того ж чоловік свого часу мешкав в цьому селі , тож добре знав місцеве населення. Особовий склад поліції та наряди, які фактично перекрили в’їзди та виїзди з району, отримали орієнтування на його затримання. Виявили чоловіка в одній з машин, яку зупинили для перевірки. Він був із приятелем. При них виявили гроші і інші речі, які мали відношення до нічних подій. Тож обох для дачі свідчень доставили до поліції»
 
Одному з затриманих 28 років, іншому 23. Обидва жителі району і мають за плечима кримінальне минуле. У скоєнні злочину зізнались. Розповіли, що отримавши гроші мали намір поїхати до столиці. Як раз по дорозі на вокзал їх і затримали правоохоронці. Наразі за даним фактом розпочате кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій». Обом чоловікам повідомлено про підозру. Вони затримані в порядку ст.208 КПК України. За скоєне їм загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости