Новость из категории: Спорт

Турнір Паршикова: хоч і три команди, але грали з вогником

Минулої неділі, 15 липня, міський стадіон «Дружба» вітав учасників відкритого ветеранського турніру з футболу пам’яті Паршикова.

Ці традиційні змагання проводилися у Глухові – страшно подумати! – вже в двадцять восьме. Цьогоріч запрошувалися вісім команд, але, з різних причин, п’ять просто не прибуло. Втім, і за участю трьох спортивних колективів турнір пройшов, що називається, з вогником. Учасники давніх футбольних баталій і цього разу продемонстрували, хоч і не з юнацькими спритністю та похватністю, але, дійсно, непересічні вміння володіти м’ячем, і, що мабуть важливіше, командний дух та прагнення до перемоги. Звісно, мала місце й невимушена атмосфера дружнього спілкування.

На відкритті учасників привітали керівник міського відділу молоді та спорту Михайло ПЛОТНИЦЬКИЙ та заступник голови громадського об’єднання «Федерація футболу міста Глухів» Володимир РОМАНЕНКО. Капітани команд прийняли короваї, а одна з наших співочих зірок, солістка міського Палацу культури Тетяна КАРПЕНКО подарувала спортсменам та вболівальникам свою пісню. Пам’ять М. Ю. ПАРШИКОВА, та інших футболістів, які вже ніколи не потішать нас своєю майстерною грою, вшанували хвилиною мовчання.

"Спартак" у першому турі виграв у ФК «Кролевець 1». Автором переможного гола став Ігор ПЕТРУСЕНКО, яукому асистував Олексій СЛІДЮК. У другому турі гості з Кролевця обіграли своїх земляків - «Кролевець 2» з таким же рахунком, а «Спартак» , у завершальній грі – взагалі, розгромив – 4 : 0. У підсумку глухівчани і виграли турнір. На другу сходинку піднявся «Кролевець 1». На церемонії нагородження у номінації «кращий гравець» був відзначений ювіляр - кролевчанин Олександр Щигорєв, який щойно відсвяткував п’ятдесят. Його привітали, вручивши грошовий приз.
По ходу турніру й опісля висловлювалися сподівання, що наступний – перед ювілейний турнір Паршикова збере більше учасників, а Володимир РОМАНЕНКО пише на своєму Фейсбуці таке:

Возможно кто-то скажет о просчете организаторов, на самом деле все намного грустнее.
Кого приглашали за месяц, как Нежин, Конотоп и Шостку. Тот же Глуховский район отказался сразу - не смогут собраться, причём последние три года подряд.
Пять команд пригласили телефонограммой за неделю и все подтвердили участие, но в итоге приехал один Кролевец, практически двумя составами - почти 20 ребят ветеранов-футболистов.
Тенденция очень настораживающая: пять лет не проводят свой турнир ветераны Конотопа, два года как перестали приезжать в Новгород-Северский, соседний Путивль последний раз проводил ветеранский турнир в далеком 2011 году.
Что к этому добавить? Поколение футболистов воспитанных во времена Союза, постепенно стареет, после 50 уже, как говорится, не до футбола.
Поколение возраста 35+ очень малочисленное, отсюда большая проблема собрать 10-15 человек спорта для участия в соревнованиях.

Проблема, дійсно, існує. Варто над цим задуматися

За інформацією міського відділу молоді та спорту та соцмереж



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости