Новость из категории: Новини

Екологія, пасіки, мед.

Нещодавно відбулися збори бджолярів Глухівщини. Першочергове питання, що розглянуто – екологічне середовище, в якому опинилися бджоли, й живемо ми самі

Справа в тому, що при обробці великих сільськогосподарських масивів від шкідників, часто застосовуються несертифіковані, а то й заборонені будь-де, окрім нашої країни препарати – «Децис», а також дешева китайська хімія. Це у кінцевому підсумку призводять до масової загибелі бджіл. Такі випадки непоодинокі й у нас на Глухівщині. Тож якщо в подальшому буде продовжуватись таке беззаконня, не лише бджоли і бджолярство, а і все наше населення опиниться у смертельній пастці. Ще вславлені В. Вернадський, М. Вавілов у своїх наукових працях зазначали : якщо загинуть бджоли, то й через деякий короткий проміжок часу загине і все людство на планеті. Схоже, до того вже недалеко. І тому скликано збори бджолярів. Дійсно, треба, нарешті, створити незалежне товариство бджолярів, та щоб порозумітися з аграріями, посилити контроль під час обробки посівів отрутохімікатами, гербіцидами, пестицидами. Для цього варто призначити в кожному селі чи осередку старшого пасічника, котрий би своєчасно контролював це питання та інформував товариство. На жаль на цих зборах не було представників ані від екологічної служби , ані жодного агронома від аграрних товариств, ані жодного місцевого депутата. Як висловився на цей рахунок один бджоляр: «Мед їсти всі люблять та у вирішенні важливих питань стають осторонь». Головою товариства бджолярів Глухівського району одноголосно обрано Ніну НОЧЕВНУ, її заступником – Миколу ПУЗАНОВА.

На завершення зборів автором зачитано звернення до всіх хто не є байдужим до природи - середовища в якому живемо. Вступити до товариства можна за адресою: м. Глухів, вул. Києво-Московська, 34, магазин «Веселий вулик». Пасічники Глухівщини, вступайте до незалежного товариства бджолярів і тоді всі питання будемо вирішувати разом.
 
Микола МАРЧЕНКО, краєзнавець-бджоляр з 35-річним стажем
Фото автора


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости