Новость из категории: Статті

ЦІНА НЕЗАЛЕЖНОСТІ

Частина наших громадян вважає, що незалежність України далася нам дуже легко, ніби впала з неба, тому у певній мірі недооцінюють цю важливу подію. Натомість, більшість країн, які звільнились від колоніального гніту, високо цінують права і свободу, що вибороли їхні народи, і зміцнюють свою державність. Насправді ж, незалежність не впала нам з неба: багато синів України віддали життя за те, щоб на цій священній землі побудувати Свою Державу.

Сьогодні українці сприймають цей факт як всенародне свято, коли 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт проголошення незалежності України. Але до цієї дати український народ пройшов важкий і тернистий шлях: козаччина (визвольна боротьба під проводом Богдана Хмельницького), гетьманщина, українська революція 1917-1921 р-р … Найбільш успішним у створенні своєї держави був уряд гетьмана П. Скоропадського. Нечуваних здобутків досягли в Україні в царині освіти і культури, в книгодрукуванні. Українська держава гетьмана П. Скоропадського мала всі ознаки незалежної держави – державний Герб, Гімн, Прапор, чітко окреслені кордони, митниці, національну валюту, підкріплену національним багатством України, зокрема цукром. Діяло на повну потужність Міністерство закордонних справ. У Києві та інших містах України відкривалися закордонні посольства, консульства і представництва. Україна мала своє посольство в Москві, а також консульства в 12 містах Росії. Уряд П. Скоропадського проводив активну дипломатичну діяльність, спрямовану на повернення територій, які опинилися за межами України,— частини Бессарабії, Криму, Холмщини і Підляшшя, в тому числі і багатьох районів, які нині у межах Росії. Незважаючи на невдачі, яких зазнала українська дипломатія, навіть постановка питання про відторгнуті землі мала велике політичне значення. Восени, в жовтні 1918 року в Україні наближалося до завершення формування кадрової армії.
 
Це й занепокоїло московських більшовиків. Для підривної діяльносп в Україні Москва виділила 15 мільйонів золотих рублів, які отримав X. Раковський, котрий нібито проводив із українським урядом переговори. Ще п'ять мільйонів отримав В. Винниченко і його однодумці для вчинення в Україні державного заколоту. (На жаль, й сьогодні трапляються зрадники…) Минає 100 років, але й досі державність України під величезною загрозою. Всередині її розривають олігархічні клани, псевдопартії, а зовні – достойний нащадок Каіна - путінський режим. З 2014 року по суті почався новий героїчний відлік української історії: продовжується визвольна боротьба за свою незалежність… Шлях до побудови успішної держави – у єдності народу України. Запорука цього – велика відповідальність за свою діяльність у зміцненні держави від чиновників найвищого рангу до простих громадян України!
 
Микола Захарченко, Микола Гурець.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости