Новость из категории: Новини

Форум тваринників у Глухові (відео)

Вчора зранку простір навколо Районного будинку культури заполонила маса техніки. Окрім звичних - на свята, високі наради та масштабні мистецько – розважальні заходи – легковики тут можна було спостерігати і сучасну сільськогосподарську техніку: трактори, навантажувачі кормів для худоби, збиральні агрегати, й т. ін.

Так, саме у нас проводився цього дня, можна сказати, унікальний захід для тваринників зі всієї України. Наше ТОВ «Велетень» вирішило продемонструвати вітчизняним аграріям свої можливості в забезпеченні кормової бази тваринницького сектора АПК. Головною темою обговорення, до якого долучилося понад 350 профільних фахівців: фермерів, керівників сільгосппідприємств, ветеринарів та агрономів провідних молочнотоварних ферм України; авторитетних експертів і незалежних консультантів; представників громадських об'єднань і комерційних компаній - стало вивчення алгоритму заготівлі грубих кормів з поля до кормового столу.
 
Учасники ознайомились з процесом роботи сучасної молочнотоварної ферми товариства, розташованій на Родіонівці, заготівельної техніки – на просторому полі люцерни. Їм продемонстрували роботу кормозаготівельної техніки, методику заготівлі якісних сінажу та силосу. На обговоренні в РБК можна було послухати провідних експертів. Менеджер Лімагрейн Україна Євген КРИШТАЛЬ повідав, наприклад, про значення якості силосу для підвищення прибутковості молочнотоварного виробництва, консультант по комбікормовим заводам Gruber Станіслав РИБАК – детально висвітлив можливості власного виробництва комбікормів, бренд-менеджер ТОВ Пьотінгер Генетика FDS в Україні Володимир МІРНЕНКО – поділився секретами забезпечення високої врожайності люцерни. Було що сказати й керівникові «Велетня» Надії ВАЙЛО, яка відкривала захід. Вона зазначила, що молочнотоварне виробництво, у його сучасному, налаштованому на великотоварне виробництво варіанті – дуже рентабельна галузь, яка може стати основою відродження тваринницького комплексу країни. Приклад її господарства – краще тому свідчення. Сучасна ферма «Велетня», який увійшов до Асоціації виробників молока України ще 2011 року, являє собою приклад динамічного розвитку. Ще декілька років його «молочарка» була таким собі типовим втіленням класичного, радянського типу, підприємства - з прив’язним утриманням і доїнням у бачок, а нині - стала одним із найкращих підприємств галузі.
 
З 2012 по 2015 рр. тут реконструйовано два корівники під безприв’язне утримання та чотири приміщення для молодняка. Однією з найважливіших запорук успіху стало облаштування 2013 року доїльної зали типу «ялинка» 2×14 (GEA Farm Technologies). Понад 2/3 - 70% всіх кормів у «Велетні» заготовляють самостійно, закуповуючи тільки соняшниковий шрот, премікси, сухий жом і пивну дробину. Тутешнє дійне стадо сягнуло вже 800 голів, причому формується на принципі власного відтворення. Надія Олексіївна запевнила: за умови дотримання сучасних тваринницьких технологій можна сміливо розраховувати на надій, який стабільно отримують її тваринники – майже 10,7 тон на рік. На день це близько 35 літрів. Ну і ще трохи статистики, яка дає додаткове розуміння масштабів роботи підрозділу: щоденний сукупний надій – 21,5 тон, 70% продукції закуповує компанія «Бель Шостка», решту - Новгород-Сіверський сирзавод.
 
Вл. інф.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости