Новость из категории: Спорт

На високому спортивному рівні

1-го вересня, на честь Дня міста у древніх стінах нашого славетного учбового закладу ППК ГНПУ відбулись цікаві міські шахові заходи. У турнірах взяли участь 40 кваліфікованих шахістів різного віку. З вітаннями з нагоди свят виступили начальник відділу у справах молоді і спорту М.Г. Плотницький та директор ППК ГНПУ О. М. Ребченко. А потім учасників чекали захоплюючі, інтригуючі позиції видовищних ігор. Змагання проходили у 2-х групах. Перша –група КМСів, де грали 7 гравців і друга, - де змагались шахісти різної кваліфікації і віку-33гравці. Формат у змаганні кандидатів у майстри спорту передбачав гру у 2 кола по системі бліц ( по 5 хвилин на партію).

Єдиному майстру спорту Олександру Малютіну відчайдушний опір чинили наші КМСи, про що говорять щільні підсумки змагання. Абсолютних штилів на шахівницях не було, поєдинки точились часом жорсткі і безкомпромісні. А цікавості додавав дуже швидкий темп блискавичної гри, де глядачам важко було второпати, що там діється. І все ж майстерність О. Малютіна зпрацювала і, випередивши на півочка Ярослава Кельбаса, Сашко став переможцем турніру з результатом 6,5 очок. 6 очок у Ярослава і 2-е місце.

На третє місце вийшов Максим Никоненко: у нього 5,5 очок. У загальній групі грали по 15 хвилин на партію у 5 турів (швейцарська система). Лідерство з першого туру захопив ветеран шахів КМС Михайло Сегалов і не поступився цим до кінця змагання-5 очок із 5 можливих-прекрасний результат і перше місце! Друге місце обійняв доцент ГНПУ Вадим Шелудько - у нього 4 очки. На третє місце піднялась КМС, тренер ДЮСШ Тетяна Кельбас , також з 4-ма очками за додатковим коефіцієнтом. Кращим серед школярів став Ігор Сенченко (ЗОШ№6). Серед дівчат лідирувала Тетяна Ащаулова (ЗОШ№6), а приз кращого серед 2-розрядників виборов Яромир Кельбас (ЗОШ№3).

Призи переможцям і призерам вручали начальник відділу у справах молоді і спорту Глухівської міської ради Михайло Плотницький і директор ППК ГНПУ Олександр Ребченко. Учасники змагань щиро вдячні за всіляку допомогу Михайлу Плотницькому, Олександру Ребченку, Володимиру Романенку, Сергію Деркачу, Галині Суровцевій. До наступних зустрічей!
 
А. Стегно
Фото Катерини Фесенко

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости