Новость из категории: Спорт

Спортивне свято у Глухові

Минулої п’ятниці, 7 вересня, в нашому місті, на стадіоні «Дружба» відбулися традиційні урочистості з нагоди Дня фізкультури та спорту.

Це особливе свято для Глухівщини - краю, що поза свої досить скромні зримі масштаби, тим не менш, подарував країні, світові низку атлетів світового рівня, олімпійських призерів, переможців світових та європейських першостей, видатних тренерів. В різні часи, та й зараз, постійно на слуху спортивної громадськості імена Костянтина РЕВИ, Владислава ТРЕТЯКА, Олександра МОСКАЛЕНКА, Оксани ЯКОВЛЄВОЇ, Андрія КРИМОВА, Фелікса та Миколи КОЛТАКОВИХ, інших видатних спортивних особистостей. Їхній успіх є результатом в тому числі й фізкультурно – масової роботи, яка знаходить своє концентроване втілення й у заходах, про які йде мова.

Свято розпочалося з традиційної урочистої ходи фізкультурно спортивних колективів за участі ДЮСШ, загальноосвітніх шкіл, ВПК «Мужність», педуніверситету імені Довженка та його коледжу, агротехінституту імені Ковпака, медичного та технічного училищ, студії пол. – денсу FREEDOM, військових.

 

До присутніх з вітальним словом звернулася секретар міської ради Олена ДЕМІШЕВА, висловивши низку теплим побажань маленьким глухівчанам:

- Щоб кожний з вас обрав вид спорту, що йому до душі…

Сьогодні намагаємося влаштувати свято, мета якого – аби в очах присутніх тут дітей засяяв вогник – вогник любові до спорту. Тому зараз тут будуть представлені всі види спорту, які культивуються у Глухові. Тож шановні батьки, вчителі: запрошуємо до занять спортом, бо спорт то здоров’я.

Головний спортивний керівник Михайло ПЛОТНИЦЬКИЙ, зі свого боку, подякував спортсменам, тренерів, фізкультурно - спортивному активу за їх роботу та високі здобутки.

Потім відбулося нагородження кращих спортсменів, активістів фізкультури та спорту, тощо.

На адресу найсильніших тілом і духом глухівчан прозвучало музичне вітання від Валерії ОПАНАСЕНКО, після якого почалися показові виступи, де демонстрували свою майстерність представники згаданих спортивних колективів та клубу «Ринг + татамі», громадської організації «Джура», гурту брейк – дансу «Хот Юніті», пол-денс студії «Фрідом» тощо. Відбулися і традиційні змагання з паркового волейболу серед змішаних команд, міні- футболу за спрощеними правилами, стрільби, спартакіади силачів. Михайло Плотницький публічно засвідчив свою вдячність тим, хто допоміг у їх проведенні, зокрема глухівський осередок Товариства сприяння обороні України та його керівника Олексія ГОРБАЧОВА.

 

Не погрішу, мабуть, проти істини, якщо скажу, що найактивнішими та самими зацікавленими учасниками свята були наймолодші його учасники – вихованці дитсадків, які теж змагалися – з усією своєю дитячою безпосередністю та чистим серцем. На завершення цих змагань наше спортивне керівництво подякувало їм за активність та запросило до нагородження.

 

На завершення нам вдалося поспілкуватися з людиною, яку можна вважати одним з головних іменинників свята фізкультури та спорту – заслуженим тренером України з біатлону Олександром МОСКАЛЕНКОМ. Він розповів наступне:

- Головним досягненням цього року є срібло Анни КРИВОНІС на юніорському чемпіонаті світу в Словаччині. Багато глухівчан виступало у всіх складах національної збірної: Анна СИТНИК, Крістіна КОВАЛЬОВА, Віталій ДЕМИДЕНКО, Роман БОРОВИК, Тетяна ПРОДАН, Богдан ПОТАПЕНКО, Поліна МИЛЮТА, Аліна ЄРЬОМЕНКО, Владислав ГОНЧАРЕВСЬКИЙ. Владислав та Роман брали участь у Всесвітній Гімназіаді у французькому Греноблі, де стали четвертими : їм трохи не пощастило – поступилися лише трьома секундами господарям.

Також на літньому чемпіонаті України відзначилися Дмитро САВРАЦЬКИЙ і Ксенія КРАВЧЕНКО – наші молоді перспективні біатлоністи, які хоч і тренуються недавно, але вже попадають у призери. Вірю, на них очікує добре спортивне майбутнє. Варто відзначити Віталія ДЕМИДЕНКА,який, перемігши у складі дорослої естафетної команди на національному чемпіонаті, здобув високе звання майстра спорту.

Зараз готуємося до чемпіонату України, який стартує у Чернігові 21 вересня; у грудні – відбіркові змагання на чемпіонати світу: юнацький, юніорський, та європейські молодіжні Олімпійські ігри.

Андрій КОВАЛЕНКО

Святкові змагання з нагоди Дня фізкультури та спорту; Глухів, 7серпня, стадіон «Дружба»:

Спартакіада силачів

1. Андрій КИРИЧЕНКО;
2. Вячеслав МАКРОУСОВ;
3. Роман МЕДВІДЬ

Перетягування канату.

1. ГАТІ СНАУ – 1;
2. ГАТІ СНАУ – 2;
3. ВПК «Мужність».

Міні - футбол за спрощеними правилами

1. «Кравець»;
2 «Росток Холдінг»;
3 ГАТІ СНАУ;
ППК ГНПУ.

Парковий волейбол серед жіночих команд

1. ВК ім.К.Реви;
2. ППК ГНПУ;
3. ГНПУ ім. О.Довженка.

Стрільба з пневматичної гвинтівки

Жінки:

1.Валерія ХІМЧЕНКО;
2.Ганна СИТНИК;
3.Регіна МАРМУС.

Чоловіки:
1.Іван ПОЦЕЛУЄВ;
2.Кирило РОМАНЕНКО;
3. Андрій КОВАЛЬЧУК.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости