Новость из категории: Інформація

Борги за опалення: не сплатять декотрі - буде сутужно всім

Як не тепло надворі (навіть, як на мене, занадто – коли вдень, у середині вересня, позначка термометра не опускається нижче 25-27 «з плюсом»), але опалювальний сезон не за горами. До нього, по суті, залишилося два – від сили три тижні. Нині підготовка до запуску теплових мереж виходить на фінішну пряму – закачують воду до системи. Процес проходить ритмічно й послідовно, по всім котельням. Попередньо тепловики здійснили безпрецедентну за масштабами модернізацію тепломереж, замінивши 500 погонних метрів у подвійному обрахуванні(або 1000 «чистих» метрів) старих труб новими – металополіуретановими.

Все від нього залежне теплорайон виконує - завчасно й у потрібних обсягах. Тим не менш, є побоювання, що опалювальний сезон виявиться складним – наприклад, може розпочатися дещо пізніше, ніж бажається мешканцям багатоквартирного сектору. Вони пов’язані, насамперед, з наявністю значної – на 1,3 млн. грн. – заборгованості населення за спожите тепло. Це майже стільки, скільки винен НАК «Нафтогаз України» самі постачальники тепла. Цього понеділка, на апаратній нараді керівник КП «Глухівський тепловий район» Микола КОЛОША заявив, що ситуація з боргами населення за надані ними послуги є дуже серйозною: Щоб уникнути ускладнень зі своєчасним початком опалювального сезону 2018 – 19 рр., боржникам необхідно вже до 1 жовтня терміново погасити все, що вони винні. В інакшому випадку будемо вимушені сплачувати за певні обсяги енергоносіїв вже за комерційною ціною, що, як ви розумієте, невідворотно позначиться на вартості теплопостачання. Прохання – звісно, не єдиний засіб, до якого вдається підприємство, аби отримати свої чесно зароблені гроші.
 
Сума, на яку оформлено позови на найбільш несумлінних платників, що вже знаходяться у судовому провадженні, сягнула 200 тис. грн. Ще на 80 тисяч укладено угод на реструктуризацію боргу. На чверть менше, 60 тис. грн., становить частка боргів померлих споживачів. , а 30 тисяч винні заробітчани, з якими намагаються вийти на зв’язок. Ось така виходить картина: борг хоч і не катастрофічний, але може не найкращим чином позначитися на всіх, хто мешкає у багатоквартирних оселях. Аби запобігти більшій біді, борги потрібно віддавати.
 
Андрій КОВАЛЕНКО


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости