Новость из категории: Новини

Поліцейські Глухівщини затримали рибного браконьєра

Три мішка риболовних сіток та чималий вилов риби вилучили у чоловіка працівники Глухівського відділу поліції. Тепер зловмиснику доведеться відшкодувати завдані збитки та сплатити штраф. До чергової частини Глухівського відділу поліції надійшло повідомлення від небайдужих громадян, що на водоймищі у с.Вікторове, Глухівського району, виявлено чоловіка, який за допомогою сіток та гумового човна здійснював незаконний лов риби. Прибувши на вказану водойму, на місці поліцейські застали 42-річного жителя міста.

У нього було виявлено та вилучено три мішка риболовних сіток, гумовий човен та останній улов 41 рибину: майже три десятки карасів, десяток линів, два окуні та дві щуки. Збиток, який зловмисник завдав рибним ресурсам держави, складає істотну шкоду . Наразі слідчими Глухівського відділу поліції відкрито кримінальне провадження ч. 1 ст. 249 КК України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Вилучений улов направлено на експертне дослідження для встановлення розміру нанесеної шкоди державі та природі.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 неопадатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього здобутого. Правоохоронці ж закликають громадян дотримуватись установлених Правил любительського та спортивного риболовства. А у випадку виявлення правопорушень, повідомляйте про це до поліції, зателефонувавши на 102, або на українську безкоштовну «гарячу» лінію за телефоном 0-800-50-52-50.
 
Відділ Глухівської поліції


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости