Новость из категории: ---

Замість картоплі – яблучні сади

У Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака СНАУ відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні моделі розвитку агропромислового виробництва: виклики та перспективи». Учасниками заходу стали понад 60 аграріїв з усієї країни. Свої роботи представили Глухів, Львів, Вінниця, Суми, Кривий Ріг, Полтава, Ніжин, Кропивницький, Дніпро, Рівне, Могилів-Подільський, Київ та ін. міста. За словами директору учбового закладу Анатолія Литвиненка, це наша перша науково-практична конференція, але організатори мають намір продовжувати цю традицію.

«Щорічно ми збиратимемо в наших стінах аграріїв із усієї України для обговорення актуальних питань і тем сільськогосподарського спрямування, – стверджує директор інституту Анатолій Литвиненко. – Наука і дослідження – обов’язковий процес діяльності навчального закладу, одна з основних складових підготовки фахівців, які будуть рухати вперед аграрну освіту. Участь у подібних конференціях допоможе практикам удосконалити знання, а студентам підготуватися до написання дипломних і курсових робіт». В межах конференції працювали три секції: «Сучасні тенденції розвитку техніки та технологій в агропромисловому виробництві», «Використання енергозберігаючих технологій в АПК», «Підготовка фахівців-аграріїв: проблеми, перспективи, інновації».

Доповіді були присвячені актуальним питанням розвитку агропромислового виробництва. Так, йшлося про оцінку економічної доцільності вирощування картоплі на домашній присадибній ділянці, обговорювалося, а чи не краще буде займатись інтенсивним садівництвом. Саме воно має перспективу аграрного бізнесу на Сумщині. Говорилося також про технології вирощування промислових конопель в аспекті економічної ефективності їх елементів, мінеральне живлення як можливе джерело забруднення навколишнього середовища й інше. За результатами конференції буде видано збірник статей і тез доповідей науково-практичної конференції «Сучасні моделі розвитку агропромислового виробництва: виклики та перспективи».
 
Оксана Ковальова
Фото з архиву СНАУ


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости