Новость из категории: Інформація

Добровільно видана мисливська зброя може бути зареєстрована на нового власника

Двоє жителів Глухова, дізнавшись з засобів масової інформації про дію Місячника добровільної здачі зброї, звернулись до чергової частини місцевої поліції з заявами про видачу мисливської зброї, залишену їм у спадок покійними родичами. В першому випадку 45-річному чоловікові мисливську рушницю ТОЗ-БМ залишив у спадок покійний дід, і зброя певний час перебувала без законного власника. В другому випадку рушниця САЙГА-12 дісталась 55-річній жительці району від покійного чоловіка. Здавши «безхозну» зброю, громадяни одразу подали заявки на її реєстрацію. І поки тривають необхідні перевірки, обидві рушниці будуть тимчасово зберігатись у поліцейському відділку.

«Жителі району вчинили цілком правильно, коли скористалися можливістю здати небезпечний «спадок» до поліції. Цим самими вони не тільки убезпечили себе від кримінальної відповідальності за незаконне його зберігання, але й від нещасних випадків, в результаті якого постраждати можуть як вони самі, так і їх близькі люди, - коментує начальник Глухівського відділу поліції Олександр Войтенко. – Законослухняні громадяни можуть розраховувати на відповідне оформлення права власності на видану ними зброю, отримати дозволи на її зберігання й використання, а також отримати докладні інструкції з правил безпеки при користуванні та догляді за рушницями».

Працівники поліції нагадують: Місячник розпочався 1 жовтня і триватиме до кінця цього місяця. І підкреслюють - ті громадяни, хто добровільно здав правоохоронним органам зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, згідно ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України звільняються від кримінальної відповідальності.
 
Глухівський відділ поліції


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости