Новость из категории: Інформація

Чи готовий тепловий район до опалювального сезону?

Це питання ми задали директору вищевказаного комунального підприємства Миколі Колоші, і ось що він розповів газеті «Кур’єр». «До проходження опалювального сезону 2018-19 років ми готові на 100%. Ситуація з газом слідкуюча: з «Нафтогазом» укладені додаткові угоди на необхідні обсяги природного газу по діючим старим цінам, включно по 31 жовтня поточного року.

Що буде далі – невідомо нікому. Згідно рішення міськради з 15 жовтня розпочато опалювальний сезон у чотирьох котельнях, до яких входять ЦРЛ, садочок «Ромашка» та школи №4 і 5. Згідно другого рішення, яке прийняте 22 жовтня, до опалювального сезону долучаються котельні, які мають можливість працювати на твердому паливі. А саме: котельні по вул. Терещенків, 6 та 47, котельні по вул. Ціолковського 3 та 5. Згідно цього рішення з 23 жовтня до проходження опалювального періоду додаються газові котельні по вул. Ковпака, 7 (найпотужніша), а також котельня по вул. Києво – Московська, 24 та вул. Ушинського, 2, Пилипа Орлика та міськради.
 
Що до проблем, існуючих на сьогодні, то це понад 500 тисяч гривень боргу, не сплаченого споживачами за минулий опалювальний сезон. У випадку непогашення боргу тепловий район буде вимушений стягувати з боржників кошти через суд. На запитання глухівчан, адресованих директору теплорайону, стосовно встановлення індивідуального опалення в квартирах багатоповерхових будинків Микола Олександрович відповів, що згідно вимог діючого законодавства перейти можна, але лише шляхом відключення від централізованої системи тільки цілісним будинковим комплексом. Згідно ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» індивідуальне опалення не забороняється, але порядку визначення технічної можливості встановлення вузлів розподільного обліку в окремій квартирі не розроблено і не затверджено кабінетом Міністрів України».
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости