Новость из категории: Інформація

Маленький Марк вже вдома!

Трагедія, що сталася в пологовому відділенні Глухівської ЦРЛ два тижні тому, набула широкого розголосу. Обставини нещодавніх трагічних пологів, під час яких втратила життя 24-річна Олена, висвітлювались і на сторінках нашої газети. Вона мріяла стати найкращою мамою, однак, подарувавши світу нове життя, віддала своє. Синочок Марк народився живим, але його з внутрішньою кровотечею відправили до реанімації Сумської обласної дитячої лікарні. Його батько, дідусь з бабусею вирішили негайно охрестити немовлятко, і на другу добу життя у нього з`явився янгол – охоронець. Цікаво що після хрещення Марку стало набагато краще, і невдовзі його перевели із реанімації до звичайної палати.
 
Там хлопчика взялася доглядати 49-річна бабуся Олена. Можна собі уявити її почуття, коли вона вперше побачила свого онука у лікарні, такого маленького, беззахисного! Дитинча, яке так і не побачило свою рідну маму… Поза сумнівом, вона буде всіляко намагатися замінити малюку маму. Жінка вже з таким натхненням взялася доглядати за крихіткою, що не помічає ні безсонних ночей, ні втоми. Вона звернула увагу, що Марк дуже схожий на покійну невістку: такі ж ямочки на щічках, світле волоссячко. А ще він дуже жвавий. Бабуся Олена розповідає, що Марк у лікарні привернув до себе неабияку увагу медпрацівників: всі вони співчувають дитині, котра з`явилася на світ за таких трагічних обставин.

А батько Марка Олександр повідомив: у четвер малюка вже виписують із лікарні. Він поїде додому, де на нього чекає затишна кімната, ліжечко, візочок. Цьому передувало подолання певних юридичних ускладнень. Справа в тому, що вони з Оленою перебували в громадянському шлюбі, і факт батьківства він доводив у суді. Зрештою, за ним офіційно закріпили статус батька.
 
Тепер з нетерпінням очікує моменту, коли синочок, нарешті, опиниться вдома. Така ось історія. Як на мене, вона не буде повною, якщо не розповісти про розслідування обставин трагедії. Її перебіг розглянули на засіданні клініко – експертної комісії обласного управління охорони здоров`я, констатувавши, що вагітна нічим не хворіла, й на диспаснерному обліку не стояла, гінеколога відвідувала регулярно, а загинула внаслідок раптового відшарування плаценти. Таке загрозливе ускладнення, пробігає стрімко, практично миттєво. Лікарі за таких обставин мало чим можуть допомогти, хоча у цьому випадку й робили все від них залежне аби врятувати Олену.
 
Оксана КОВАЛЬОВА


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости