Новость из категории: Культура

У Глухові відбувся кінофестиваль «Дні українського кіно»

З 24 по 26 листопада у місті Глухів відбувся кінофестиваль «Дні українського кіно»!Проект впроваджує Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» за підтримки Міністерства інформаційної політики України, щоб познайомити із сучасними вітчизняними фільмами жителів тих міст України, де немає кінотеатрів. Проект є соціальним, а отже вхід на всі покази фільмів є безкоштовними! За три дні фестивалю сеанси у Районному будинку культури м. Глухів відвідало близько тисячі глядачів.

У понеділок, 26 листопада, відбулась прес-конференція за участі актора, виконавця однієї з головних ролей у фільмі «Кіборги» Романа Ясіновського та прес-секретарки КМКФ «Молодість» Анастасії Пугач. «Проблема спілкування зараз є однією з найгостріших у нашому суспільстві. Люди ховаються за екранами моніторів, в інтернеті. Якщо ми повернемо кінотеатри до маленьких міст, жителі почнуть відвідувати сеанси, разом дивитись та обговорювати фільми. Почнуть розмовляти, а значить, слухати та чути один одного. Ось чому проект КМКФ «Молодість» настільки важливий», - зазначив Роман Ясіновський. Глухів став уже 8 містом, де проходять «Дні українського кіно». До цього проект з успіхом відбувся у м. Берегове (Закарпатська область), м. Сторожинець (Чернівецька область), м. Чорноморськ (Одеська область), м. Вознесенськ (Миколаївська область), м. Каховка (Херсонська область), м. Токмак (Запорізька область), м. Богуслав (Київська область). Як і завжди, організатори привезли із собою усю необхідну апаратуру: 6-метровий екран із кінопроектором, обладнання для демонстрації фільмів у цифровому форматі, професійний звук тощо. Організаторів привітав Дмитро Федченко, голова ГО «Глухівська спілка учасників АТО». Він зазначив, що більшість мешканців міста, яке знаходиться лише у 15 км від кордону із Росією, все ще дивиться те, що пропонує телебачення, в тому числі й російські серіали.
 
І саме завдяки фестивалю «Дні українського кіно» люди побачили сучасні і якісні вітчизняні фільми. Наприклад, фільм «Кіборги» був показаний у місті вперше.У фестивалі взяла участь і кастинг-директорка фільмів «Кіборги» та «Чужа молитва» Ольга Клименко. Більшість фільмів у програмі вироблені за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Глядачів як завжди чекали приємні сюрпризи від «Молодості» – сувеніри із символікою Днів Іванна Дядюра — продюсер "Кіборгів", та, практично, всіх фільмів Ахтема Сеїтаблаєва та Кінофестиваль «Молодість» висловлю подяку Глухівській спілці учасників АТО, громадському діячу Ірині Юсуповій-Кобзар та директору районного будинку культури Олександру Ланіну в сприянні проведення Днів Українського кіно в Глухові
 
Анастасія Пугач, прес-секретарка КМКФ «Молодість»


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости