Новость из категории: Статті

Хто допоможе страждаючим на глаукому?

До редакції нашої газети звернувся 45-річний мешканець міста і розповів свою історію. Мовляв, він вимушений у рік витрачати понад 20 тисячі гривень на ліки, а це значна частина його заробітної платні. Нещодавно чоловік перевіряв зір в одній з приватних клінік міста Суми, де йому порекомендували скористатися соціальною програмою підтримки пацієнтів під назвою «Я бачу», яка дає змогу придбати необхідні медикаменти за зниженими цінами. До журналістів читач звернувся з проханням виявити, чи дійсно цей варіант є порятунок для тих, хто страждає на глаукому? Щоб підтвердити чи спростувати цю інформацію, автор статті зв’язалась з Управлінням охорони здоров'я в Сумській області, і дізналась, що соціальними програмами не займаються, отже, про таке навіть і не чули.

Таку ж саму відповідь ми отримали й від головного лікаря – офтальмолога Сумщини Лариси Грицай. Лариса Василівна сказала, що не знає ні про які вищевказані програми, але запевнила, що глухівчанину неодмінно допоможуть у звичайній комунальній лікувальній установі, в очному відділенні. І ліки доступні йому підберуть згідно з його бюджетом. Але ми все ж таки вирішили допрацювати до кінця тему з тією соціальною пропозицією від приватної клініки та зателефонували на гарячу лінію рекламного буклета, запропонованого герою нашої статті. На тому кінці дроту – приємний голос, який сповістив, що, дійсно, по Україні діє програма «Я бачу», а її організатором є ТОВ «Медікард». Це - медико-соціальный проект, організований при підтримці відомих європейських фармацевтичних виробників. Продажі в межах програми відбуваються лише в авторизованих пунктах, тобто – аптеках. Суть проекту полягає в тому, щоб продати кінцевим споживачам високоякісних дорогих лікарських засобів довготривалого вживання по більш доступним та пільговим цінам.
 
При призначенні курсу лікування спеціаліст вручає пацієнту стартовий пакет, котрий вміщує інформацію про програму, карту і перелік авторизованих аптек, у яких можна здійснити покупку зі знижкою. До програми входять медичні препарати відомих виробників з області кардіології, діабетології, пульмонології, психіатрії, гінекології, неврології та онкології. Але про зір – жодного слова! Тобто, згідно з переліком хвороб, глаукома до програми не входить. Це питання ми адресували «гарячій лінії», і почули у відповідь, що хворим на очі людям вони також допомагають. Ми розібралися достеменно в даному питанні та виявили, що найближчі аптеки, якими можуть скористатися мешканці Глухова в межах програми – розташовані в Сумах. І їх там – 4: по вул.. Харківська, Вовчок, Кооперативна і Леваневського. Автор матеріалу обдзвонив ці аптеки й дізнався, що, дійсно, в наявності є ліки за зниженими цінами для тих, хто погано бачить. Очні краплі «Розомакс», «Розоком» та «Розолін» пропонуються по 140 – 142 гривні за упаковку. Для порівняння: без соціального проекту ці ліки коштують на 20% дорожче, тобто близько 180 гривень. Різниця невелика, та для людей, чиє здоров’я залежить від медикаментів, навіть 10 грн. – це гроші. Тож, дана програма може бути як знахідкою та допоможе заощадити власні кошти.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости